Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο πατριός της 9χρονης που βρέθηκε στην Αυστρία

Ο 27χρονος πατριός του ανήλικου κοριτσιού συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έκθεσης της 9χρονης σε κίνδυνο.

Στη σύλληψη του πατριού της 9χρονης Αφγανής που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκε σώα στην Αυστρία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, ο 27χρονος πατριός του ανήλικου κοριτσιού, επίσης αφγανικής καταγωγής, συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έκθεσης της 9χρονης σε κίνδυνο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, έχοντας την προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης, την παρέδωσε σε προγενέστερο χρόνο σε έτερο αλλοδαπό με προκειμένου να τη μεταφέρει παράνομα στη Γερμανία όπου διαμένει η μητέρα της.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η 9χρονη βρίσκεται ασφαλής σε πόλη της Αυστρίας, ενώ από τις αρμόδιες Αρχές της Αυστρίας και της Γερμανίας, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για να παραδοθεί η ανήλικη στη μητέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 9χρονη διαμένει σε ανάδοχη οικογένεια στην Αυστρία μέχρις ότου παραδοθεί στη μητέρα της.