Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μαθητές που έκαναν φάρσα τηλεφώνημα για βόμβα σε σχολείο

Η αστυνομία συνέλαβε δύο μαθητές για τηλεφώνημα-φάρσα ύπαρξης εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολείο του Κορδελιού.

Στη σύλληψη δύο μαθητών, 15 και 16 ετών, που ισχυρίστηκαν σήμερα το πρωί σε τηλέφωνημα-φάρσα για ύπαρξη εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού στο 1ο ΓΕΛ και 1ο ΕΠΑΛ του Κορδελιού προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ «να κινηθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο που αφορά σε εκκένωση του χώρου για την προστασία των παρευρισκομένων, αλλά και έλεγχο προκειμένου να αποσοβηθεί οποιαδήποτε απειλή».

Αφού εξερευνήθηκαν οι χώροι του σχολικού συγκροτήματος χωρίς να βρεθεί ο εκρηκτικός μηχανιμσός, συνεχίστηκε η έρευνα από όπου προέκυψε ότι το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε από δύο ημεδαπούς ηλικίας 15 και 16 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

«Με αφορμή το συμβάν, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα ήθελε να υπενθυμίσει και να επισημάνει στους πολίτες όλων των ηλικιών ότι, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίνεται άμεσα σε όλες τις κλήσεις, αξιολογώντας τες και δίνοντας προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά», υπογραμμίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή τους.