Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ (ΦΩΤΟ)

Το αδιαχώρητο και στην Ξηροκρήνη - Αντίστοιχες εικόνες με αυτές της Βούλγαρη, που αποκάλυψε η Voria.gr - Ο δήμος ζητεί να μη γίνει το επόμενο Σάββατο

Τη διακοπή της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Ξηροκρήνης, που βρίσκεται στα όρια των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Θεσσαλονίκης, για το επόμενο Σάββατο, ζητεί η δημοτική αρχή με σημερινή ανακοίνωσή της.

Σε φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης φαίνεται να επικρατεί το αδιαχώρητο στη συγκεκριμένη λαϊκή χθες το πρωί.  Ο δήμος χαρακτηρίζει την κατάσταση «απαράδεκτή» και τονίζει ότι «έχει υπερβεί κάθε όριο».Αντίστοιχη κατάσταση, όπως αποκάλυψε η Voria.gr, παρατηρήθηκε χθες και στη λαϊκή αγορά της Βούλγαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε - Χαμός από κόσμο σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης παρά τον κορωνοϊό (φωτο+vid)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δημοτική Αρχή με τον επικεφαλής της δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες κρατικές αρχές και ζητά τη διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς το επόμενο Σάββατο 2 Μαρτίου.

«Ύστερα από τόσο μεγάλες θυσίες, είναι πράξη μεγάλης ανευθυνότητας να επιτραπεί να χαθεί ό,τι με πολύ κόπο κατακτήθηκε», τόνισε ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, υπογραμμίζοντας:
 
«Αντιπαρερχόμαστε τις εναντίον μας κακόβουλες επιθέσεις και με στάση ευθύνης προτιμάμε να είμαστε ωφέλιμοι παρά αρεστοί και επιζήμιοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης από την πρώτη στιγμή της κρίσης, στην οποία βρισκόμαστε λόγω κορωνοϊού, έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα (πλύσιμο και απολυμάνσεις σε σχολεία, δημοτικά κτίρια, ιερούς ναούς, πλατείες, πάρκα, οδούς, παγκάκια, όργανα ελεύθερα αθλουμένων, αθλητικές εγκαταστάσεις, 2.500 κάδους απορριμμάτων, παροχή υπηρεσιών και διανομή τροφίμων κατ’ οίκον κλπ.) κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και για την προστασία της δημόσιας υγείας (πολίτες) αλλά και για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων του δήμου μας.

Από τις πρώτες ημέρες της λήψης των σχετικών μέτρων, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έθεσε το πολύ σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και συγχρωτισμός, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η κατάσταση στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης (βρίσκεται στα όρια των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Θεσσαλονίκης) το πρωί του Σαββάτου 25/4/2020 ήταν απαράδεκτη. Έχει υπερβεί κάθε όριο. Οι φωτογραφίες οι οποίες δίνονται στη δημοσιότητα «μιλάνε» από μόνες τους. Η Δημοτική Αρχή με το επικεφαλής της Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες κρατικές αρχές και ζητά τη διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς το επόμενο Σάββατο 2/5/2020.

Για το μείζον αυτό ζήτημα, ο κ. Κυρίζογλου δήλωσε ότι: «Ύστερα από τόσο μεγάλες θυσίες, είναι πράξη μεγάλης ανευθυνότητας να επιτραπεί να χαθεί ό,τι με πολύ κόπο κατακτήθηκε. Αντιπαρερχόμαστε τις εναντίον μας κακόβουλες επιθέσεις και με στάση ευθύνης προτιμάμε να είμαστε ωφέλιμοι παρά αρεστοί και επιζήμιοι.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ