Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συντετριμμένος ο πατέρας της 14χρονης - Μήνυση για ιατρικό λάθος

Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση για τοποθέτηση δακτυλίου - Κατέθεσε μήνυση για ιατρικό λάθος.

Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη που προσπάθησε να απαλλαγεί από την παχυσαρκία και πήρε την απόφαση με τους γονείς της, να κάνει χειρουργική επέμβαση. 24 ώρες μετά την επέμβαση η άτυχη μαθήτρια παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία της και λίγες ημέρες μετά έχασε τη ζωή της, με τον πατέρα της να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται.

«Έχω καταθέσει μήνυση γιατί πρόκειται για ιατρικό λάθος. Είναι ξεκάθαρα πολυοργανική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από γενικευμένη περιτονίτιδα μετά από τοποθέτηση δακτυλίου με λαπαροσκοπική επέμβαση. Αυτό είναι γραμμένο από τους γιατρούς», είπε συντετριμμένος ο πάτερ Βησσαρίων Καντούνης.

«Μετά την επέμβαση του έλεγα "γιατρέ το παιδί πονάει", μου έλεγε δώσ’ του αναβράζοντα παυσίπονα’. Τη δεύτερη ημέρα "γιατρέ το παιδί πονάει πολύ". Δώσ'του αναβράζον. Αυτό έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Παρασκευή το παιδί μου άρχισε να καταρρέει. Είχε 160 παλμούς. Ήταν πλέον αργά», περιέγραψε.

«Η Γωγούλα μου ανυπομονούσε να κάνει το χειρουργείο ώστε να αδυνατίσει, και να σταματήσουν να την κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο, να σταματήσει η καθημερινότητα του bullying» δήλωσε ο πάτερ Βησσαρίων, για τον άδικο χαμό της 14χρονης κόρης του, που σύμφωνα με την καταγγελία, έχασε την ζωή της από ιατρικό λάθος.

«Μπαμπά μου θα πάρω μαγιό και θα πάω επιτέλους στην θάλασσα για μπάνιο χωρίς να γίνομαι στόχος για τους γύρω μου» ήταν τα λόγια της Γωγούς στον πατέρα της, λίγες ημέρες πριν υποβληθεί στη μοιραία χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα, ο γιατρός τοποθέτησε λάθος τον δακτύλιο, με αποτέλεσμα το 14χρονο κοριτσάκι να περάσει δύο ημέρες με σπαρακτικούς πόνους, χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή.