Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΚΙΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε «με αφορμή την οξυμένη κατάσταση των ημερών, αλλά και λόγω της πάντα επίκαιρης στοχοποίησης των ΜΜΕ».

Παρέμβαση σε γραφεία τοπικής εφημερίδας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της ομάδας «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή», στη Θεσσαλονίκη.

Οι αναρχικοί έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του κτηρίου και πέταξαν τρικάκια.

Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα  του αντιεξουσιαστικού χώρου, η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε «με αφορμή την οξυμένη κατάσταση των ημερών, αλλά και λόγω της πάντα επίκαιρης στοχοποίησης των ΜΜΕ».Αναλυτικά η ανακοίνωση των αναρχικών:

Με αφορμή την οξυμένη κατάσταση των ημερών, αλλά και λόγω της πάντα επίκαιρης στοχοποίησης των ΜΜΕ, στις 5/12 παρεμβήκαμε με σπρέι και τρικάκια στην εφημερίδα Δημοκρατία.

Διανύουμε την εποχή εκείνη που εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εκδοχής του πολέμου. Ενός πολέμου, που δεν ξέσπασε ξαφνικά ούτε και ξεκίνησε με την αλλαγή της κυβέρνησης. Δε βιώνουμε τίποτα περισσότερo από την ουσία της αστικής δημοκρατίας. Η καταστολή, σάρκα από τις σάρκες της, αποτελεί δομικό λίθο της εξουσίας, ορατή ή αόρατη, δε χάνεται στιγμή, βρίσκεται εκεί για να προασπίσει τα συμφέροντα της, να απομονώσει καθετί που παρεκκλίνει από τη ρότα της. Για αυτό το λόγο, οφείλουμε κάθε φορά να εντοπίζουμε τα τρωτά της σημεία, χαράζοντας τη δική μας στρατηγική, εξασκώντας και οξύνοντας τα αντανακλαστικά μας. Η επίθεση της δημοκρατίας, λοιπόν, στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, φαινομενικά, επιταχύνεται, μιας και ουσιαστικά τα μέσα και οι τεχνικές της έχουνε μείνει πάνω κάτω ίδιες στο χρονικό διηνεκές. Είτε, λοιπόν αναβαθμίζεται σε υλικοτεχνικό επίπεδο είτε μεταρρυθμίζει το δικονομικό της οπλοστάσιο. Από τη μια, στο επιχειρησιακό κομμάτι βλέπουμε την ένταξη νέων ή την επαναφορά μπατσοομάδων [Μαύροι Πάνθηρες, Ομάδα Δέλτα, Αύρες, Ομάδες Συλλήψεων κτλ] και από την άλλη, αναβάθμιση ποινών. Επιπλέον, πάγια τακτική των κατασταλτικών μηχανισμών συνιστά η παρακολούθηση και η καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, η τοποθέτηση συσκευών γεωεντοπισμού σε οχήματα και μικροκαμερών έξω από σπίτια και στέκια αγωνιστών. Τι πιο προσήκον άλλωστε για ένα κράτος δικαίου, ασφάλειας, τάξης;

Μέσα, όμως, σε όλα αυτά, εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολούθησε την ‘εξάρθρωση’ μιας ακόμη τρομοκρατικής οργάνωσης. Στις 8/11 η γιάφκα του Χολαργού, που όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ βρίσκεται στα Εξάρχεια, της Κυψέλης και το όνομα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας φιγουράρουν σε κάθε ειδησεογραφικό πάνελ. Η ‘τεράστια επιτυχία’ της αντιτρομοκρατικής, κλειδώνει με δυο συλλήψεις, εκ των οποίων η μια είναι του αναρχικού Β. Σταθόπουλου, απαγωγές συντρόφων/ισσών και πολύωρες ανακρίσεις σχετικά με τον αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος επέλεξε το δρόμο της παρανομίας, ενώ επιστεγάζεται με μπάτσους και πολιτικούς να ανταλλάζουν εκατέρωθεν συγχαρητήρια. Το χιλιοπαιγμένο μιντιακό σκηνικό συνεχίζει το έργο τους, με δημοσίευση φωτογραφιών, τίτλους περί μεγάλης επιχείρησης των μπάτσων και τις πασίγνωστες πια τρομολαγνικές δηλώσεις. Προφανώς και ο ρόλος των media, δε μας φέρνει προ εκπλήξεως ούτε και θα απαιτούσαμε ποτέ τίποτα περισσότερο από το κάθε τηλεοπτικό απόβλητο, αφού εγγενής τακτική τους συνιστά η αποσιώπηση ή η απονοηματοδότηση των αγώνων ενάντια στην κυριαρχία, των επιθετικών ενεργειών προς κάθε εξουσιαστικό φορέα, του επαναστατικού κινήματος συνολικά.

Από την άλλη μεριά, πλάι σε όλο αυτό το συρφετό, βουτηγμένοι στην πλήξη και στην απάθεια, μέσα στο έθος της μίζερης καθημερινότητας, οι χειροκροτητές των τηλεοπτικών πάνελ, του δόγματος νόμος και τάξη, λάτρεις της ρουφιανιάς, οι μικροαστοί τέρπονται τα μέγιστα στη θέα της πάταξης της εγκληματικότητας. Εκκενώσεις καταλήψεων, μεταφορά μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ηλίθια τελεσίγραφα, μπούκες σε σπίτια, κινηματογράφους, καφενεία, ξύλο σε πλατείες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παραβιάστηκες συμπεριφορές, εξευγενισμός περιοχών παρέα με σχέδια ανάπτυξης και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Για ακόμα μια φορά, το τρίπτυχο κράτος—μπάτσοι-ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με το κοινωνικό σώμα, που βρίσκεται εκεί για να δώσει τα εύσημα και να συνεισφέρει με κάθε τρόπο, έκαναν άψογα τη δουλίτσα τους.

Μολαταύτα, τίποτα από τα παραπάνω δεν αναφέρεται μέσα σε μια 'λογική' ηττοπάθειας και θυματοποίησης. Άλλωστε…

Η καταστολή δεν είναι πρόβλημα προς επίλυση άλλα το τίμημα και το κόστος της δράσης. Γιατί ο αναρχικός αγώνας δε βασίζεται στη νομιμότητα, στην ηθική και τη δικαιοσύνη. Υψώνει αναχώματα, προκαλεί ρωγμές στο υπάρχον, βρίσκεται εκτός νομού, στις καταλήψεις, στις παρεμβάσεις, στις αφίσες, στα σαμποτάζ, στις επιθετικές ενέργειες, στο αντάρτικο πόλης. Είναι η πολύμορφη επαναστατική δράση που πάει κόντρα σε κάθε θεσμό, κάθε εξουσία, κάθε πρόσωπο που στελεχώνει την κυριαρχία . Δεν παρακαλά για τίποτα ούτε σκύβει το κεφάλι, δεν ετεροκαθορίζεται, χαράζει τη δική της πορεία, εντείνει τον πόλεμο που εξαρχής πυροδότησε.

Γιατί την τελευταία λέξη θα την πούμε εμείς

Γιατί κανένας σύντροφος δε θα βρεθεί μόνος, δέσμιος στα χέρια του κράτους, γιατί πάντοτε θα πολεμάμε το εξουσιαστικό οικοδόμημα με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί δεν πρόκειται να κάνουμε χιλιοστό πίσω.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…

Η εξουσία και τα τσιράκια της φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει πως ο χώρος και ο χρόνος που θα μιλήσουμε, αλλά και οι απαντήσεις που θα δώσουμε ορίζονται μονάχα από εμάς. Για αυτό ας αφήσουν τα τελεσίγραφα, ας μετριάσουν τις βαρύγδουπες δηλώσεις για πάταξη της ανομίας κι ας κοιτάξουν να κρυφτούν. Δεν είναι προειδοποίηση, είναι απειλή. Οι εχθροί της ελευθερίας έχουνε ονόματα. Η αναρχία ήταν, είναι και θα παραμείνει ο χειρότερος εφιάλτης τους.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ-ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ-ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ

5/12 ΠΟΡΕΙΑ 18:00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΜΠΑΣ (ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΑΚΗ)

6/12 ΠΟΡΕΙΑ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ