Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ

Συνθήματα σε τζαμαρία μαγαζιού που συνδέεται ιδιοκτησιακά με άτομα που κατηγούνται για εμπλοκή στην υπόθεση βιασμού τηε 24χρονης

Συνθήματα στην τζαμαρία μαγαζιού εστίασης στη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη έγραψαν με σπρέι αναρχικές τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στον αναρχικό ιστότοπο indymedia, η κίνηση πραγματοποιήθηκε καθώς το μαγάζι εστίασης συνδέεται ιδιοκτησιακά με έναν εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση αναφέρει:

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/1 γράψαμε συνθήματα έξω από το Αχίλλειον στη Θεσσαλονίκη που είναι το μαγαζί ενός από τους βιαστές της κοπέλας για να υπενθυμίσουμε σε αυτόν αλλά και σε κάθε βιαστή ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλές και θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Ενώ το 2021 μετρήσαμε 19 γυναικοκτονίες η πατριαρχία έρχεται πάλι να μας θυμίσει οτι βιάζει, καταπιέζει και δολοφονεί! Είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι ανά πάσα στιγμή, εμείς ως γυναίκες, μπορούμε λόγω της φύσης μας ή της σεξουαλικότητάς μας, να γίνουμε αντικείμενα καταπίεσης. Μέσα σε μία πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, η κοινωνική νομιμοποίηση της έμφυλης βίας αποκρυσταλλώνεται είτε στην αποδοχή καταπιεστικών-εξουσιαστικών συμπεριφορών είτε στο να αποκρύπτονται τέτοιου είδους περιστατικά, αν το στάτους των βιαστών το επιτρέπει.

Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην αστική δικαιοσύνη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συγκαλύπτει και αφήνει ελεύθερους βιαστές, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση μόλις έδωσε κατάθεση ο βιαστής μπόρεσε να φύγει ελεύθερος και ανενόχλητος. Το μόνο που έκαναν απλά εισαγγελέας και ανακριτής ήταν να του απαγορεύσουν την επικοινωνία με την κοπέλα! Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους βιαστές παραδέχτηκε το περιστατικό μέσω Instagram.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης και όλων των μορφών εξουσίας. Για εμάς είναι προφανές ότι ο δρόμος για την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ένα αγώνα συνολικό, που τάσσεται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ