Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη δημάρχων για την ασφαλή πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Σύσκεψη Δανιηλίδη, Καϊτεζίδη, Δεμουρτζίδη και Αντωνία για την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου.

«Είναι κρίμα ένα νοσοκομείο-ευλογία για την περιοχή να ακυρωθεί λόγω της έλλειψης δρόμων πρόσβασης». Το μήνυμα αυτό μετέφεραν οι δήμαρχοι Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στην επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, σχετικά με το πάγιο αίτημά τους για την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου.

Η συνάντηση των τριών δημάρχων με την κ. Αντωνίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Βαρνάβα. Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης παρέδωσε στην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου πλήρη φάκελο με τις αναλύσεις της υφιστάμενης οδικής κατάστασης και τις τεκμηριωμένες προτάσεις-διεκδικήσεις των δημάρχων τόσο για την πλήρη αναβάθμιση του υφιστάμενου κεντρικού οδικού άξονα προς το Φίλυρο όσο και για τη δημιουργία δυο νέων οδικών αρτηριών που θα ενώνουν την περιφερειακή οδό με τον χώρο του νοσοκομείου (Ν. Ευκαρπία-Φίλυρο και 424ΓΣΝ-Φίλυρο).

Ταυτόχρονα, οι τρεις δήμαρχοι ζήτησαν από την κ. Αντωνίου να μεταφέρει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις έντονες ανησυχίες τους για την πρόσβαση στο υπό κατασκευή νοσοκομείο, προκειμένου να ασκήσει προσωπική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του θέματος, όπως και στους συναρμόδιους υπουργούς, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Αποφασίσθηκε, δε, η σύσκεψη να επαναληφθεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ., στον ίδιο χώρο, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και εκπροσώπους-στελέχη των αρμόδιων υπουργείων.

Σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση

«Σήμερα κλήθηκα εδώ από τους αγαπητούς δημάρχους της περιοχής και από τον σεβασμιότατο για να δούμε την ανησυχία τους πάνω σε ένα θέμα που η κυβέρνηση ούτως ή άλλως προγραμματίζει και προχωρά. Είμαστε εδώ για να ακούσω την ανησυχία που έχουν εκφράσει οι δήμαρχοι όσον αφορά την πρόσβαση στο νοσοκομείο», δήλωσε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη προσερχόμενη στη συνάντηση.

«Σήμερα έχουμε μια συνάντηση με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού την κα. Αντωνίου στην οποία θα θέσουμε για μια ακόμη φορά το θέμα και ευελπιστούμε σε πρώτη φάση να προχωρήσει τάχιστα μια μελέτη οριστική που θα μας δίνει τους οδικούς άξονες και στη συνέχεια να εξευρεθούν τα χρήματα γιατί είναι κρίμα ένα νοσοκομείο ευλογία για την περιοχή να ακυρωθεί λόγω της έλλειψης δρόμου», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Όπως επισήμανε, «ένα από τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στο νοσοκομείο, γιατί νοσοκομείο που στερείται εύκολης πρόσβασης ουσιαστικά ακυρώνεται. Και από την αρχή έχουμε εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις μας και τις ενστάσεις μας για το θέμα της πρόσβασης».

«Το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης προς το νοσοκομείο παίδων που θα γίνει στο Φίλυρο είναι ζητούμενο. Από καιρό οι τρεις δήμαρχοι, εγώ, ο συνάδελφος ο Σίμος Δανιηλίδης και ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, μαζί με τον μητροπολίτη μας τον κ. Βαρνάβα, έχουμε στείλει επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο. Ζητούμε κάποιους επιπλέον δρόμους. Το ζητούμενο είναι ο υπάρχων δρόμος να αναβαθμιστεί και να γίνει ασφαλής», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η κα. Αντωνίου θα μεταφέρει το μήνυμά μας προς το αρμόδιο υπουργείο για να γίνει δεκτό».

«Εάν η κατάσταση στο οδικό δίκτυο παραμείνει ως έχει τότε η πρόσβαση προς το νοσοκομείο-στολίδι για όλη τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι σχεδόν αδύνατη, ειδικά τις περιόδους του Φθινοπώρου και του Χειμώνα λόγω των καιρικών φαινομένων», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και πρόσθεσε: «Ήδη η υπάρχουσα κατάσταση, με τη σημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση, είναι επικίνδυνη. Η λεωφόρος Γεωργίου Παπανικολάου, η οποία ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής, σε κάποιο σημείο διακόπτεται με ένα φιδίσιο ζιγκ-ζαγκ και στη συνέχεια φθάνει στη στροφή Φιλύρου χωρίς ορατότητα, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς νησίδα στη μέση. Το άλλο τμήμα της λεωφ. Γ.Παπανικολάου, το οποίο διασχίζει τον οικισμό των Πεύκων, σταματά σε κάποιο σημείο και κάνει επίσης ένα απίθανο ζιγκ-ζαγκ που θα θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την κυκλοφορία αλλά ακόμα κι αυτούς τους ανθρώπους που θα είναι μέσα στο ασθενοφόρο».

«Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου θα είναι έτοιμο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά δυστυχώς δεν θα υπάρχουν οι ασφαλείς προσβάσεις», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνοντας με έμφαση την «ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και πλήρως ασφαλούς οδικού δικτύου προς τον χώρο του νοσοκομείου, όπως το έχουμε προτείνει γραπτώς στον πρωθυπουργό και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, και έχουμε ενημερώσει και όλα τα κόμματα».