Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συστάσεις αστυνομικών σε καταστήματα για το λουκέτο

Αστυνομικοί πραγματοποιούν από απόψε συστάσεις σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης παρότι η απόφαση θα είναι σε εφαρμογή από το πρωί.

Το κλείσιμο των καφετεριών, των μπαρ, των εστιατορίων και εν γένει του συνόλου των καταστημάτων στον τομέα της εστίασης από αύριο, Σάββατο 14 Μαρτίου, ανακοίνωσε  σήμερα η κυβέρνηση ως έκτακτο μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Ήδη από απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αστυνομικοί πραγματοποιούν συστάσεις σε καταστήματα και καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντας για τα έκτακτα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, συστήνοντας παράλληλα να τηρήσουν τις οδηγίες που ανακοινώθηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα κλιμάκια των αστυνομικών βρίσκονται σε πολυσύχναστα μέρη, όπως τα Λαδάδικα, καλώντας τους καταστηματάρχες «σιγά σιγά» να προχωρούν σε κλείσιμο των μαγαζιών τους, παρότι η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για κλείσιμο από αύριο το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τα έκτακτα μέτρα επεκτάθηκαν γιατί κάποιοι «δεν τα τηρούν».

Όπως εξάλλου έγραψε η Voria.gr σε σημερινά ρεπορτάζ, τόσο οι ηλικιωμένοι, όσο και οι νεότεροι αδιαφόρησαν από τα μέτρα που αποφασίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και συνέχισαν να συνωστίζονται σε καφενεία και καφετέριες.

φωτογραφία αρχείου