Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συστάσεις σε ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ και ταξί για τον κορωνοϊό

Ο ΟΣΕΘ απέστειλε στους φορείς που εποπτεύει τις αναλυτικές οδηγίες και παραμένει σε εγρήγορση για κάθε εξέλιξη σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού.

Σε εγρήγορση για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό βρίσκονται οι επικεφαλής του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ως Αρχή Μεταφορών στο πολεοδομικό συγκρότημα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντονίσουν τους άλλους φορείς ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξάπλωσης του Covid-19 στις δημόσιες μεταφορές εκεί που υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων επομένως και μεγαλύτερος κίνδυνος.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Τόσκας, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αρχές μεταφορών, απέστειλε προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής (οι οποίες και θα αναλάβουν μόλις πάρουν το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στην πόλη) καθώς και στο Σωματείο Ταξί «Ερμής», έγγραφο με οδηγίες και έκτακτες συστάσεις ως προς την έξαρση της εμφάνισης του κορονοϊού.

Στο επείγον έγγραφο του κ. Τόσκα επισημαίνεται πως πέρα από τις απαραίτητες οδηγίες, συστάσεις και μέτρα που αφορούν αποφάσεις εθνικού περιφερειακού ή/και επιχειρησιακού επιπέδου (π.χ. ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ κ.λπ.), η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) εξέδωσε ήδη χρήσιμες οδηγίες για τα μέλη της (όπως οι φορείς μας) που αφορούν στον τρόπο προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του ιού κ.λπ.

Ο ΟΣΕΘ απέστειλε στους φορείς που εποπτεύει τις αναλυτικές οδηγίες και παραμένει σε εγρήγορση για κάθε εξέλιξη ώστε να αντιμετωπιστεί καίρια και αποτελεσματικά το ζήτημα που έχει προκύψει και απειλεί τη δημόσια υγεία.