Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σκιά λουκέτου στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου

Η δύναμη του κεντρικού Τμήματος θα αποτελείται από 63 μόνιμους Αστυνομικούς όταν η οργανική δύναμη πρέπει να είναι 137 άτομα.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης όσον αφορά το μέλλον του τμήματος ασφαλείας Λευκού Πύργου στο κέντρο της πόλης, καθώς διαβλέπει λουκέτο λόγω της υποστελέχωσής του.

Παρά τις εκκλήσεις των συνδικαλιστών για ενίσχυσή του, δεν έγινε κάποια ενέργεια, εκτός από την απόφαση του Διοικητή Ασφαλείας να την ενισχύσει με 3 αποσπασμένους Αστυνομικούς. «Η ενέργεια αυτή, ακόμα κι αν δείχνει καλή θέληση εκ μέρους της Διοίκησης, είναι σταγόνα στον ωκεανό», αναφέρει η ΕΑΥΘ.

Την ίδια στιγμή μεσολάβησαν οι μεταθέσεις των ειδικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου και οι εσωτερικές μεταθέσεις της ΓΑΔΘ, με τα αποτελέσματά τους για το προκείμενο ζήτημα να έχουν ως εξής: Από το ΤΑ Λευκού Πύργου αποχώρησαν 18 Αστυνομικοί και μετατέθηκαν σε αυτό 6, εκ των οποίων οι 5 ήταν ήδη αποσπασμένοι σε αυτό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων επισκέφθηκε σήμερα το τμήμα και ενημερώθηκε για τα νέα δεδομένα.

Όπως του αναφέρθηκε, μετά την εκτέλεση των μεταθέσεων, η δύναμη του Τμήματος θα αποτελείται από 63 μόνιμους Αστυνομικούς (συμπεριλαμβανομένων των απόντων λόγω αναρρωτικών αδειών και αδειών ανατροφής τέκνου) και 3 αποσπασμένους, όταν η οργανική δύναμη πρέπει να είναι 137 άτομα. Ήτοι, από 1 Σεπτέμβρη που θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας των μετατιθέμενων, το ποσοστό της δύναμης θα πέσει στο 45% της απαιτούμενης.

«Με μαθηματική ακρίβεια, τα προαναφερόμενα αριθμητικά στοιχεία θα οδηγήσουν το Τμήμα σε «λουκέτο» και σε ελλιπή αστυνόμευση των περιοχών αρμοδιότητάς του», λέει η Ένωση των Αστυνομικών

Μάλιστα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη  έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό του τμήματος.

«Όταν το κεντρικότερο Τμήμα Ασφαλείας παρουσιάζει αυτήν την εικόνα, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ακούμε δημόσιες τοποθετήσεις που υπόσχονται τη βελτίωση της αστυνόμευσης της πόλης και την περιφρούρηση του ιστορικού κέντρου» επισημαίνουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ.