Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Σκόπελος: 49 ευρώ το εισιτήριο μετ' επιστροφής

Το ακτοπλοϊκό εισιτήριο Θεσσαλονίκη- Σκόπελος εφόσον η κράτηση γίνει μέσω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ανέρχεται στα 49 ευρώ το άτομο μετ' επιστροφής

Στα 49 ευρώ το άτομο, μετ' επιστροφής, διαμορφώνεται πλέον το ακτοπλοϊκό εισιτήριο Θεσσαλονίκη- Σκόπελος, εφόσον η κράτηση γίνει μέσω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ανέφερε η πρόεδρος των ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη. 

Η κ. Διαμάντη επεσήμανε, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε το εισιτήριο να μειωθεί από τα 59 ευρώ ανά κατεύθυνση στα 49 ευρώ. Η τιμή αυτή θα ισχύσει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Παράλληλα διευκρίνισε ότι εφόσον η θέση κλειστεί μέσω συγκεκριμένης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η επιστροφή είναι δωρεάν, δηλαδή στην τιμή των 49 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και η μετάβαση και η επιστροφή.

Σχετικά με την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες τόνισε ότι "είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το εγχείρημα της 'Hellenic Seaways' η οποία ύστερα από 7-8 χρόνια έθεσε εκ νέου σε λειτουργία την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες". "Ξέρουμε ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς, οι Μακεδόνες γενικά, αγαπούν πολύ τα νησιά μας" πρόσθεσε.

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η κ. Διαμάντη είπε ότι η κίνηση ξεκίνησε από τις 17 Ιουνίου με 420 επιβάτες και συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες. Μάλιστα οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου υποδέχτηκαν τους πρώτους επιβάτες με τοπικά γλυκίσματα και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

"Το ταξίδι Θεσσαλονίκη - Σκόπελος διαρκεί δύο ώρες και σαράντα λεπτά. Μπορεί κανείς να πει ότι είναι πιο κοντά να 'ρθει πλέον Σποράδες, Σκόπελο, Αλόννησο και Σκιάθο παρά να πάει Χαλκιδική με την κίνηση το καλοκαίρι" υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι το εγχείρημα έτυχε θερμής υποδοχής και από τον εμπορικό κόσμο των νησιών των Σποράδων καθώς, όπως είπε, "οι Θεσσαλονικείς είναι άνθρωποι που και ξοδεύουν και αγαπούν τις Σποράδες και μένουν εκεί περισσότερες μέρες σε σχέση με άλλους τουρίστες από την Ελλάδα".

Σε ό,τι αφορά την κίνηση, σημείωσε ότι ήδη έχουν κλειστεί 30.000 θέσεις για φέτος το καλοκαίρι και εκτίμησε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της σεζόν και τον Σεπτέμβριο εφόσον διαπιστωθεί η συνέχιση του τουριστικού ενδιαφέροντος.