Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Σηκώνουν αυτοκίνητα από το πρωί σε κεντρικούς δρόμους(vid)

Κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης σηκώνουν με γερανό οχήματα τα οποία έχουν σταθμεύσει παράνομα.

Επιχείρηση-σκούπα για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης σηκώνουν με γερανό οχήματα τα οποία έχουν σταθμεύσει παράνομα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από την Αγίου Δημητρίου στο ύψος του ΥΜΑΘ και, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, θα συνεχιστεί στην Εθνικής Αμύνης, σε Εγνατία και Τσιμισκή καθώς και στην 26ης Οκτωβρίου, στην Πολυτεχνείου και τη Σαλαμίνος.

Όπως εξήγησε ο κ. Δαγκλής πρόκειται για μέτρο το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά το τελευταίο δίμηνο που ανέλαβε η νέα διοίκηση του δήμου, αρχής γενομένης από την οδό Δωδεκανήσου και από σήμερα τίθεται σε πλήρη εφαρμογή.

«Θα γίνονται σε μόνιμη βάση αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σαρώματος κεντρικών οδικών αρτηριών με ενισχυμένες δυνάμεις»σημείωσε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος σύμβουλος και πρόσθεσε: «Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι οξύ και σε αγαστή συνεργασία με την τροχαία θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Να συνδράμουν και οι πολίτες στην επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η πόλη ζήτησε από την πλευρά του ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, τονίζοντας πως «θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους ». «Δεν μπορούμε να πούμε ότι λύσαμε το κυκλοφοριακό» πρόσθεσε ο κ. Γέρμανος αλλά με τις εν λόγω δράσεις «μπορούμε να πούμε ότι κυκλοφορείς άνετα στην πόλη».

Τέλος, έκκληση προς τους πολίτες για ευσυνειδησία απηύθυνε ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα αναπηρίας, Γιάννης Καστούρας. Όπως είπε, η απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, ωστόσο παραβιάζεται «λόγω της ασυνειδησίας των συμπολιτών μας». «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ατομική ευθύνη, η επιβολή του νόμου ίσως περιορίσει το θράσος των συμπολιτών»ανέφερε και κάλεσε τους οδηγούς όταν βλέπουν το αναπηρικό σήμα να μην σταθμεύουν εκεί το όχημά τους.