Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ - «ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ "ΠΟΝΑΩ" ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕ»

Μία φοιτήτρια μαιευτικής περιγράφει όσα έζησε όταν πήγε να εξεταστεί στο ιατρείο του καθηγητή της που κατηγορείται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη.

Μία ακόμη ανατριχιαστική μαρτυρία για τον γυναικολόγο, μέλος ΔΕΠ του τμήματος μαιευτικής, που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριές του έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Μια κοπέλα μόλις 18 χρονών, στο πρώτο έτος των σπουδών της, που βρέθηκε να παρενοχλείται στην ιατρική καρέκλα του καθηγητή της και να αναρωτιέται αν η ίδια έχει κάνει κάτι λάθος μιλά στο Mega.

Διαβάστε ακόμα - Θεσσαλονίκη-Κατάθεση σοκ για τον γυναικολόγο: Μου είπε να βγάλω όλα μου , τα ρούχα

«Αρχικά πηγαίνεις σε έναν καθηγητή σου γιατί πιστεύεις ότι θα έχεις μία καλύτερη εξέταση, θα είναι πιο προσεχτικός θα μπορέσει να δει κάτι που ενδεχομένως κάποιος άλλος γιατρός δεν θα το έβλεπε. Πας γιατί νιώθεις εμπιστοσύνη. Μόλις βλέπεις ότι όλο αυτό δεν υπάρχει, ότι τα πάντα παρεκκλίνουν από το φυσιολογικό, νιώθεις ένα σοκ, αμφισβήτηση για τον εαυτό σου, αν όντως όλο αυτό συμβαίνει ή όχι», δήλωσε η φοιτήτρια.

Όπως λέει η φοιτήτρια, όλα άρχισαν μετά το κάλεσμα του καθηγητή στις φοιτήτριές του για δωρεάν εξέταση στο ιατρείο του. Η τότε 18χρονη έφτασε έξω από την πόρτα του.

«Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής και στα μαθήματά του έλεγε ότι οι εξετάσεις για τις φοιτήτριες του είναι απολύτως δωρεάν οτιδήποτε κι αν χρειαστούν, οπότε υπήρξαν κοπέλες, που όντως πήγαιναν, κανονικά. Μία από αυτές τις κοπέλες ήμουν και εγώ σε πρώτο δεύτερο έτος κάπου εκεί είχα πάει, για την καθιερωμένη γυναικολογική εξέταση, όταν μετά από πολύωρη αναμονή στο ιατρείο του, ενώ μου είχε πει να πάω συγκεκριμένη ώρα, μου είπε η γραμματέας του να περάσω μέσα», σημείωσε η φοιτήτρια.

«Έβγαλα τα ρούχα μου από την μέση και κάτω, έβαλα την εξεταστική ρόμπα, την οποία θεώρησε ότι την έχω βάλει ανάποδα και ήθελε να μου αλλάξει μεριά, να μου την βάλει σωστά, πλησιάζοντας με πάρα πολύ κοντά. Δεν το έκανε γιατί τραβήχτηκα», πρόσθεσε.

«Κάθισα στο μπουμ, στη γυναικολογική καρέκλα, και εκεί έφερε το πρόσωπό του πάρα πολύ κοντά για να μυρίσει τυχόν κάποια φλεγμονή, υπερβολικά πάρα πολύ κοντά κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται», δήλωσε σοκαρισμένη.

«Όταν ας πούμε του έλεγα ότι πονάω και αυτός συνέχιζε, γιατί μου έλεγε πρέπει να τελειώσει η εξέταση, είσαι απλά καθισμένη σε μία γυναικολογική καρέκλα, με τα πόδια ανοιχτά, που δεν μπορείς, νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκείνη τη στιγμή γιατί είσαι και φοιτήτριά του. Σκέφτεσαι ότι θα τον έχει ακόμα σε πόσα μαθήματα και αν πεις εσύ κάτι σε κάποιον, ποιος θα σε πιστέψει;», συνέχισε.

Τρομοκρατημένη από όσα της συνέβαιναν και γεμάτη αμφιβολίες για το ποιος θα την πιστέψει, η 18χρονη φοιτήτρια δηλώνει πως δίστασε να αντιδράσει άμεσα. Και δεν ήταν η μόνη. Ο καθηγητής της όπως λέει, συνέχισε.

«Όταν έφτασε η ώρα για το τεστ ΠΑΠ, έβαζε τον κολποδιαστολέα λες και ήταν ερωτικό βοήθημα, μετά από λίγο πήρε το δείγμα του τεστ ΠΑΠ και ακολούθησε, η αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση (…) εκεί ασχολούνταν αποκλειστικά και μόνο με την κλειτορίδα. Σε σημείο που πονούσα, τραβιόμουν. Το έβλεπε και μου έλεγε: κάτσε να τελειώσει η εξέταση.

Περισσότερο με συγκλόνισε το γεγονός ότι ίσως με έπιασε υπερβολικά απροετοίμαστη δηλαδή δεν πίστευα, δεν χωρούσε ο νους μου ότι θα μπορούσε ποτέ να μου συμβεί κάτι τέτοιο στη ζωή γενικότερα. Είναι σαν αυτά που βλέπεις στις ειδήσεις και λες που συμβαίνουν αυτά και όντως όταν έρχεται η στιγμή το ζεις δεν μπορείς να το χωνέψεις, να το πιστέψεις, ότι εκείνη την στιγμή σου συμβαίνει στα αλήθεια», αποκάλυψε η φοιτήτρια.

Η αφήγηση της φοιτήτριας συνεχίζεται με φρικιαστικές λεπτομέρειες, που πλέον είχε το θάρρος να αναφέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. Τότε όμως, στα 18 της χρόνια, όπως λέει…

«Δεν το είπα σε κανέναν. Λόγω αυτού γιατί δεν είχε ακουστεί κάτι, εγώ ήμουν ή πρώτο ή δεύτερο έτος τότε δεν είχα ακούσει κάτι, οπότε φοβάσαι ότι δεν θα σε πιστέψει κάποιος, ότι απλά το είπες για να το πεις», αποκάλυψε η νεαρή γυναίκα.

Αρχικά αισθάνθηκα θυμό γιατί με κατέκλισαν πάλι όλες αυτές οι αναμνήσεις και τα βιώματα που είχα ζήσει στο ιατρείο του και όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα, στην συνέχεια όμως τα ξεπέρασα αυτά τα συναισθήματα και είπα ότι είμαστε εδώ πέρα τώρα για να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για το δίκιο μας.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής, μαιευτήρας – γυναικολόγος, διώκεται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, κατά συρροή και αρνείται την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη.

«Ο καθηγητής αρνείται κάθε κατηγορία λέει ότι αυτά είναι ασύστολα ψεύδη, ότι είναι σενάρια, ότι ο ίδιος κατά την διενέργεια των ιατρικών πράξεων εφάρμοσε τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης», ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Οι καταγγέλλουσες φοιτήτριες ζητούν να του αφαιρεθεί η άδεια καθώς όπως λένε «δεν είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος ούτε να διδάσκει στο ΤΕΙ, ούτε φυσικά να είναι γιατρός. Αυτά δεν συνέβησαν μόνο σε εμάς συνέβησαν και σε πελάτισσες. Στο κατηγορητήριο είναι και απλές πελάτισσες. Οπότε αρχικά θέλουμε σίγουρα αυτό, από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη ξέρει ακριβώς τι ποινή του αρμόζει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ