Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν τα ευρήματα της νεκροψίας του 51χρονου-Έλειπε μεγάλο μέρος της σορού

Το τραύμα από αλυσοπρίονο στον μηρό του 51χρονου που αγνοείτο προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία και ο θάνατός του ήταν «ζήτημα λεπτών»

Σοκάρουν τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του άτυχου 51χρονου που αγνοείτο από την 1η Νοεμβρίου και εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου σε ορεινό όγκο της Αρέθουσας, στα Κερδύλια Όρη, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 51χρονος αγνοούμενος- Τραυματίστηκε με αλυσοπρίονο και τον παράτησαν

Όπως αναφέρουν στη Voria.gr ιατροδικαστικές πηγές, η σορός του 51χρονου ήταν σε προχωρημένη σήψη καθώς βρέθηκε σε ένα σημείο όπου οι καιρικές συνθήκες και κυρίως τα άγρια ζώα είχαν άμεση επαφή με το πτώμα του άνδρα.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή εντοπίστηκε τραύμα στον αριστερό μηρό του 51χρονου, πιθανότατα από αλυσοπρίονο -επιβεβαιώνεται και από το σκίσιμο στο παντελόνι του-, που του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο θάνατος είναι πολύ γρήγορος, «ζήτημα λεπτών».

Μάλιστα, έλειπε μεγάλο κομμάτι της σορού του 51χρονου καθώς η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί στις 4 Νοεμβρίου στο ΑΤ Βόλβης από τον αδερφό του και στη δασική περιοχή κυκλοφορούν αρκετά άγρια ζώα που προφανώς προσέγγισαν τον νεκρό.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις στη σορό του άτυχου 51χρονου.

Πάντως, οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν πως το τραύμα στο σώμα του 51χρονου δεν είναι σύνηθες τραύμα σε ανατομικό τμήμα που να φανερώνει προσχεδιασμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραύμα στο αριστερό γόνατο εντοπίστηκε και στον 59χρονο που βρισκόταν μαζί του στο δάσος εκείνη τη μέρα και με τον οποίο είχε εργασιακή σχέση και είχαν μεταβεί στο δάσος για παράνομη υλοτόμηση. Ο 59χρονος, μετά τον τραυματισμό του, κάλεσε τον γιο του και μεταφέρθηκε σε κοντινό κέντρο Υγείας, απορρίπτοντας στη διαδρομή το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Η σορός του 51χρονου εντοπίστηκε μετά από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και του αστυνομικού σκύλου «Spark» του Τμήματος συνοδών αστυνομικών σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του 59χρονου και σε όχημα του 28χρονου γιου του, όπου βρέθηκαν συνολικά πέντε μαχαίρια, οπότε και οι δύο άντρες συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε εκτός ορίων αυτοφώρου σε βάρος του 59χρονου και αφορά στον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.