Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Sold Out και με τρακτέρ νέας γενιάς επιστρέφει από σήμερα η 29η Agrotica

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν hosted buyers από 12 ενώ θα υπάρχουν οργανωμένες επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία.

Με 1.650 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 49 διαφορετικές χώρες, με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου και ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων η διεθνής έκθεση Agrotica επιστρέφει δριμύτερη στη ΔΕΘ - Helexpo από σήμερα 20-23 Οκτωβρίου.

Η φετινή διοργάνωση, εκτός από τη μεγάλη προσέλευση των εκθετών, επεκτείνεται και στους εμπορικούς επισκέπτες. Ειδικότερα, θα συμμετέχουν hosted buyers από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) ενώ θα υπάρχουν οργανωμένες επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και Γεωργίας».

Ένα από τα «στέμματα» της ΔΕΘ-Helexpo χαρακτήρισε τη διοργάνωση της Agrotica ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ενόψει της μεθαυριανής έναρξής της. Υπενθύμισε δε, ότι η έκθεση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Φιλοδοξούμε να ζήσουμε στιγμές προ πανδημίας, όταν η Agrotica, με τη ζωντάνια, το πλήθος και τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις γινόταν το επίκεντρο της αγροτικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Τζήκας και εστιάζοντας στον διεθνή χαρακτήρα της, τόνισε: «η διοργάνωση επιστρέφει δριμύτερη για να δώσει το βήμα στο αγροτικό επιχειρείν και να αποτελέσει πεδίο προβληματισμού για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, όπως η συνάντηση των νέων τεχνολογιών με την γεωργία».

«Μέχρι και τα ...μπαλκόνια του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης είναι κατειλημμένα», ανέφερε, από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογραμμίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη θα πλημμυρίσει αυτό το τετραήμερο από εκθέσεις και επισκέπτες, το ΑΠΘ "ανοίγει τις μπάρες του" για να βρουν πάρκινγκ οι επισκέπτες, όπως και ο ΟΛΘ, ενώ τα ξενοδοχεία είναι όλα φουλ, τα εστιατόρια το ίδιο και η εμπορική κίνηση έχει τονωθεί».