Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σπείρα «υπέγραφε» τις διαρρήξεις... αφοδεύοντας

Για να υπογράψουν τις εγκληματικές τους πράξεις, διαρρρήκτες... αφόδευαν στο σημείο. Συνελήφθησαν 4 δράστες στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Μπλόκο στη δράση σπείρας νεαρών Ρομά, η οποία ρήμαζε οικίες, σχολικά κτήρια και κατάστημα στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, έβαλε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Παύλου Μελά συνέλαβαν χθες τα ξημερώματα τους δύο από τους συνολικά πέντε δράστες, καθώς αποπειράθηκαν να διαρρήξουν καφετέρια στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομικοί έρευνα, οι δύο νεαροί, από κοινού με έτερους συνεργούς τους συνέστησαν εγκληματική συμμορία και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουνίου 2019 έως τέλη Φεβρουαρίου 2020 προέβησαν σε επιπλέον 12 διαρρήξεις οικιών, σχολικών συγκροτημάτων και καταστήματος, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Μάλιστα, «υπέγραφαν» τις εγκληματικές πράξεις τους στις περισσότερες περιπτώσεις, ...αφοδεύοντας στο σημείο.

Παράλληλα, κατά το τελευταίο 24ωρο, στα πλαίσια ελέγχων, αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις επιπλέον επτά ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας ληστείας.

Μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση είναι η σύλληψη ενός 53χρονου Έλληνα, ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην περιοχή της Πολίχνης, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από κατάστημα – οβελιστήριο. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά και από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε άλλες δύο περιπτώσεις, τέλη Φεβρουαρίου, με την ίδια μέθοδο αφαίρεσε από πεζό άντρα στην περιοχή της Σταυρούπολης και από κατάστημα – αρτοποιείο στην περιοχή της Πολίχνης χρηματικά ποσά.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για περιπτώσεις κλοπών.