Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σπρέι και τρικάκια σε κλαμπ και σε καταστήματα παπουτσιών

Συνθήματα με σπρέι έγραψε ομάδα αντιεξουσιαστών σε club της Θεσσαλονίκης για τη χρήση ζώων σε κλουβιά αλλά και σε καταστήματα υποδημάτων.

Παρέμβαση πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών που αναφέρεται ως «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή» σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης στα Λαδάδικα.

Το εν λόγω νυχτερινό κέντρο είχε απασχολήσει πριν λίγες μέρες τη δημοσιότητα όταν έξω από αυτό υπήρχαν κλουβιά με ροτβάιλερ, προκαλώντας αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων.

Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν με σπρέι συνθήματα στην πόρτα του μαγαζιού και πέταξαν τρικάκια με ανάλογο περιεχόμενο.

Παράλληλα η ίδια ομάδα παραγματοποίησε παρέμβαση σε καταστήματα υποδημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης γιατί όπως αναφέρουν είναι «χορηγοί γνωστού τηλεσκουπιδιού, που παρέχει θέαμα χρησιμοποιώντας ζώα».



«Έχουμε να πούμε σε κάθε Nhaos και κάθε τηλεοπτικό σκουπίδι, πως θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η ανοχή είναι μηδενική. Τα ζώα δεν δεν είναι ούτε εκθέματα ούτε εμπορεύματα, δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν κανέναν ανθρώπινο σκοπό, πόσο μάλλον να πλαισιώνουν τη διασκέδαση του κάθε μικροαστού και να γεμίσουν την τσέπη του εκάστοτε επιχειρηματία», αναφέρουν στη σχετική δημοσιοποίηση της παρέμβασης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.