Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα 9.749 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί των καπνικών που κατασχέθηκαν

Στο σπίτι της 54χρονης εντοπίστηκαν 1.831 πακέτα τσιγάρων και 198 συσκευασίες καπνού, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σε 9.749 ευρώ ανέρχονται οι διαφυγόντες δασμοί των καπνικών προϊόντων που κατασχέθηκαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι συνελήφθη μια 54χρονη από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) – Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της 54χρονης, όπου εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα 1.831 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 198 συσκευασίες καπνού των 50 gr έκαστη, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 23.557 ευρώ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό, τρεις ατζέντες χειρός, ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που περιείχε αναγραφές από αγοραπωλησίες λαθραίων τσιγάρων, καθώς και όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.