Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα γραφεία του ΣΒΕ ο Μάικ Πομπέο (video)

Στα γραφείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος έφτασε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Διαβάστε - Πομπέο από Θεσσαλονίκη: Σε ιστορικό υψηλό οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα για θέματα ενέργειας υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να υπογραφεί διμερής συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο Χρίστος Δήμας, υφυπουργός τεχνολογίας, ο Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας, o αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας για οικονομικά ζητήματα, Φατμίρ Μπίτικι, κ.α.

Η διέλευση μέσω της 26ης Οκτωβρίου στο ύψος των γραφείων του Συνδέσμου έχει αποκλειστεί.

Η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Σούζαν, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ νωρίτερα συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια σε γνωστό ξενοδοχείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε - Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συνάντηση Πομπέο-Δένδια στη Θεσσαλονίκη (vid)