Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα μοβ το ιστορικό νοσοκομείο «Χιρς» του Ιπποκρατείου για τα πρόωρα νεογνά

Στο πλαίσιο του εορτασμού του μήνα της προωρότητας το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 στο νοσοκομείο έγινε εκδήλωση με επετειακό-εορταστικό χαρακτήρα

Στα μοβ φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά το κτήριο του ιστορικού νοσοκομείου «Χιρς» του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης χθες, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας που γιορτάζεται σήμερα.

Το κτήριο προστίθεται στη μακρά λίστα των μνημείων-κτηρίων που συμμετέχουν στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτόν τον μήνα δύο θεμάτων που συνδέονται άμεσα με τη νεογνική φροντίδα, της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1η-7η Νοεμβρίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας (17η Νοεμβρίου), η Α΄ Νεογνολογική Κλινική του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Νεογνολογική Κλινική Ε.Σ.Υ. και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Ηλιτόμηνον», πραγματοποίησε το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 στο νοσοκομείο έγινε εκδήλωση με επετειακό-εορταστικό χαρακτήρα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνει ευρέως γνωστό το «πρόβλημα της Προωρότητας» και η σημασία της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στην επιβίωση των πρόωρων και παράλληλα να αναδειχθεί η 50χρονη συμβολή του νοσοκομείου μας στην Περιγεννητική και Νεογνική φροντίδα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Ιπποκρατείου Γεώργιος Ταρασίδης. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στον αριθμό των επαγγελματιών υγείας και γονέων πρώην προώρων παιδιών που την παρακολούθησαν δια ζώσης και διαδικτυακά όσο και στα έντονα συναισθήματα που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες.