Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με γεμάτες τις ΜΕΘ για κορωνοϊό άρχισε η εφημερία στο Παπαγεωργίου

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η εφημερία ολοκληρώθηκε με μία κενή κλίνη στη ΜΕΘ Covid, ενώ στο Παπαγεωργίου η εφημερίδα άρχισε με πλήρεις και τις 18

Υπό πίεση παραμένουν οι ΜΕΘ Covid των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Συγκεριμένα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η εφημερία ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα με μία κενή κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορωνοϊό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Καταγράφηκαν 64 εισαγωγές ασθενών με Covid-19 ενώ 10 περιστατικά παρακολουθούνται. Συνολικά οι ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο φτάνουν τους 200.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η εφημερία ξεκίνησε το πρωί με πλήρεις και τις 18 κλίνες ΜΕΘ και συνολικά 134 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες Covid-19.

Την ίδια στιγμή, τάση αποκλιμάκωσης του ιικού φορτίου διαφαίνεται στις τελευταίες μετρήσεις στην έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας καταγράφεται μείωση 30% του ιικού φορτίου στα λύματα, οι επιστήμονες,  ωστόσο, τονίζουν ότι πρέπει να αποφύγουμε τον εφησυχασμό.

Παράλληλα, κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και τα δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε δήμους της Θεσσαλονίκης.