Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Απέναντι σε περιστατικά βίας επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή, ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Με το πορτοκαλί, το χρώμα που χαρακτηρίζει τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών φωταγωγήθηκε απόψε το δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

«Φωτίζουμε συμβολικά το δημαρχείο Ωραιοκάστρου με το πορτοκαλί χρώμα και στέλνουμε μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Απέναντι σε περιστατικά βίας επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, με στόχο να συμβάλλουμε στην εξάλειψη φαινομένων έμφυλης και ενδοικογενειακής βίας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Στέλνουμε μήνυμα πως στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα. Καλούμε τις γυναίκες να μην φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια ή να καταγγείλουν περιστατικά παρενόχλησης και βίας. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Καμία ανοχή σε διακρίσεις και σε φαινόμενα βίας», τονίζει η Χριστίνα Ζάπρα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του δήμου Ωραιοκάστρου.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, 25 Νοεμβρίου, που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο δήμος Ωραιοκάστρου υπενθυμίζει πως:

Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει email στο : sos15900@isotita.gr

Επίσης, μπορεί να απευθυνθεί στα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα. Πληροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας με τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τις διευθύνσεις, είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες www.isotita.gr και www.womensos.gr.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ