Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα ράφια των φαρμακείων τα self test (φωτο)

Τα πρώτα self test τα οποία από αύριο θα είναι διαθέσιμα για μαθητές από 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς βρίσκονται ήδη στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα πρώτα self test και από αύριο θα είναι διαθέσιμα στην πρώτη κατηγορία που είναι μαθητές από 16-18 ετών και εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε: Έφτασαν Θεσσαλονίκη τα self test - Ξεκίνησαν οι διανομές στα φαρμακεία (φωτο)

Το κάθε φαρμακείο προμηθεύτηκε αρχικά με 75 self test και θα ακολουθήσουν νέες παραδόσεις τις επόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα για τους φαρμακοποιούς είναι ότι τα self test έφτασαν σε κουτιά με συσκευασίες των 25 τεμαχίων με τους ίδιους να καλούνται να τα τοποθετήσουν σε ατομικές συσκευασίες. Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί ζητούν οδηγίες καθώς, όπως αναφέρουν, εγείρονται ζητήματα ασφάλειας.

Κάθε πολίτης θα κάνει το τεστ στο σπίτι του και μέσα στη συσκευασία που θα παραλαμβάνει, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19. Η πλατφόρμα καταχώρησης θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών.

Η διάθεση θα συνεχιστεί στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος στους άνω των 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό. Υποχρεωτικό είναι, ανά εβδομάδα, το self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς.