Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα θρανία επέστρεψαν οι μαθητές δημοτικών και νηπαγωγείων (vid)

Οι πόρτες των σχολείων άνοιξαν από τις 7.30 το πρωί, προκειμένου να υποδεχτούν τα πρώτα παιδιά και έκλεισαν στις 8.15 οπότε χτύπησε το πρώτο κουδούνι

Με μάσκες, αποστάσεις και κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία 150.000 μαθητές και 15.000 δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι πόρτες των σχολικών συγκροτημάτων άνοιξαν από τις 7.30 το πρωί, προκειμένου να υποδεχτούν τα πρώτα παιδιά και έκλεισαν στις 8.15 οπότε χτύπησε το πρώτο κουδούνι για το 2021.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, βρέθηκε στο 87ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπάρχει διπλή είσοδος, οπότε οι γονείς συνόδευαν τα παιδιά τους μέχρι την ειδική διαγράμμιση, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

«Ανοίγουμε σήμερα τα σχολεία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας και ασφάλειας για τους μαθητές. Ανοίγει η πρωτοβάθμια και η ειδική αγωγή και γιατί το επιθυμούν οι μαθητές, κυρίως όμως γιατί είναι ανάγκη για ψυχολογικούς, κοινωνικούς και συναισθηματικούς λόγους τα παιδιά να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο», ανέφερε ο κ. Κόπτσης.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις κατά τόπους διευθύνσεις εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων. «Τηρούμε τις αποστάσεις, διαφορετικά διαλείμματα, διαφορετικό αύλειο χώρο για κάθε τάξη, μάσκες συνεχώς, κλιμακούμενα ωράρια, απαραίτητη τήρηση των οδηγιών», ανέφερε προσθέτοντας πως «τα σχολεία ανοίξανε και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουν ανοιχτά».

Σε ερώτηση για τις ανησυχίες που έχουν διατυπώσει κάποιοι γονείς, ο κ. Κοπτσης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι οι τάξεις αερίζονται και θα αερίζονται σε βαθμό που δεν θα υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσουν οι μαθητές. «Είμαστε σίγουροι πως, αν οι γονείς βοηθήσουν, που βοηθάνε όπως βλέπω, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», τόνισε.