Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας σήμερα από εργαζόμενους της efood

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων αποφάσισε τη στάση εργασίας αλλά και την κλιμάκωση των δράσεών τους.

Σε στάση εργασίας προχωρούν τις πρωϊνές και μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας εργαζόμενους της efood σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ).

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ τονίζει πως μετά την απόφαση της εφαρμογής να προχωρήσει σε αλλαγή του των σχέσεων εργασίας, αποφασίζει «στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της efood, στην περιοχή ευθύνης του Συνδικάτου, τη Δευτέρα 20/9 από 10.00 π.μ. ως 14.00 μμ. αλλά και κλιμάκωση της δράσης και στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων, με απεργιακές μορφές και άλλες πρωτοβουλίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σάββατο 18/9/2021 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας συνεδρίασε για τις εξελίξεις στην εταιρεία της E-Food,η οποία εκβιαστικά θέτει σε εργαζόμενους της την «επιλογή» ανάμεσα στην ανεργία ή την μετατροπή τους σε «συνεργάτες». Σκοπός της εταιρείας, με την μεσολάβηση και της Man Pawer, είναι να αποποιηθεί τις ευθύνες της απέναντι σε μια σειρά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Με την συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος, πατώντας πάνω και στο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη, ώστε στην ίδια κατάσταση να οδηγηθούν και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε

-Στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της efood, στην περιοχή ευθύνης του Συνδικάτου, τη Δευτέρα 20/9 από 10.00 π.μ. ως 14.00 μ.μ.

-Κλιμάκωση της δράσης μας και στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων, με απεργιακές μορφές και άλλες πρωτοβουλίες.

Ο τρόπος συνέχισης των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί κατόπιν και της Συνέλευσης των εργαζόμενων που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.

-Διεκδικούμε για τους εργαζόμενους της E-Food

-Να ανανεωθούν οι συμβάσεις με άμεση πρόσληψη από την E-Food και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

-Κατάργηση του μέτρου της «αξιολόγησης».

-Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

-Καμία διανομή σε παγωνιά ,καύσωνα, καταιγίδα κλπ

-ΣΣΕ με αυξήσεις και όχι ατομικές

-Μηχανάκια, συντήρηση και εξοπλισμός με ευθύνη της εργοδοσίας

-Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής

-Υποδομές και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα

Το Συνδικάτο μας θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρείας και θα στηρίξει τους αγώνες του μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.