Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων βλέπει ο αντιπρύτανης ΑΠΘ

Είμαστε καλύτερα από ότι την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε μια μέση αύξηση της τάξης του 10-15%, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης

Στη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων με βάση τις μετρήσεις στα λύματα αναφέρθηκε ο αντιπρύτανης ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης.

Ο αντιπρύτανης μιλώντας στο Mega τόνισε πως για τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα το βράδυ.

«Είμαστε καλύτερα από ότι την προηγούμενη εβδομάδα (8-12 Φεβρουαρίου) που είχαμε μια μέση αύξηση της τάξης του 10-15%. Φαίνεται ότι από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και την Κυριακή υπάρχει μια σταθεροποίηση και αυτό είναι ένα αισιόδοξο αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στόχος της μεθοδολογίας είναι να μπορεί να βλέπει μπροστά το ιικό φορτίο. Θα μείνουμε αισιόδοξοι ακόμα και αν μείνουμε στη σταθεροποίηση, το θέμα είναι να μη δούμε στην καμπύλη την έξαρση», είπε ακόμη.

Η προσπάθεια που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε, είναι να υπάρχουν δείγματα από περισσότερα σημεία της πόλης. «Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και σε αυτήν πρέπει να επενδύσει η ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με ΕΥΑΘ ενώ το σημείο δειγματοληψίας αυτήν την στιγμή είναι ένα, είναι να έχουμε περισσότερα σημεία», ανέφερε και παράλληλα, δήλωσε πως  «στόχος είναι η δειγματοληψία θα γίνεται με βάση την κατανομή του δικτύου της αποχέτευσης με έναν τρόπο όπου η χωρική πια κατανομή μπορεί να μας δίνει εικόνα σε σχέση με την περιοχή».