Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Σταθεροποίηση στις εισαγωγές - Ανεμβολίαστοι το 93% στις ΜΕΘ

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ ανέφερε πως το 93% των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι ανεμβολίαστοι - Σχετικά καλή η εφημερία στο Παπαγεωργίου.

Σταθερές παραμένουν οι εισαγωγές ατόμων με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που ανήκουν στην 4η Υγεινομική Περιφέρεια ενώ το στοίχημα συνεχίζει να παραμένει στο κομμάτι των διασωληνωμένων.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα έχουν σταθεροποιηθεί κατά μέσο όρο στις 40 ημερησίως.

«Παρά το γεγονός πως στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022 αυξήθηκαν ραγδαία οι νέες διαγνώσεις του ιού, οι εισαγωγές παρέμειναν σταθερές», σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως εκεί που υπάρχει ακόμα πρόβλημα - γιατί είναι μεγάλη η διάρκεια νοσηλείας - είναι στις ΜΕΘ Covid.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ανάμεσα από τα άτομα που νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις κλίνες ΜΕΘ το 93% είναι ανεμβολίαστοι.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της 4ης Υγεινομική Περιφέρειας, συνολικά στα νοσοκομεία της, νοσηλεύονται σήμερα διασωληνωμένα 80 άτομα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 73 (91,3%) είναι ανεμβολίαστοι.

Επιπλέον, 340 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων, με τους 238 να είναι ανεμβολίαστοι (70%).  Συγκριτικά με εχθές, 21 Ιανουαρίου παρατηρήθηκε μία σχετική μείωση των νοσηλευομένων ασθενών αλλά αυξήθηκαν κατά πέντε οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ειδικότερα, εχθές 377 άτομα ήταν σε απλές κλίνες κορωνοϊού ενώ 75 ήταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στην 4η ΥΠΕ υπάγονται τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος και Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη κεντρική/ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Γουμένισας, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: 26 εισαγωγές και 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Στο μεταξύ, μία σχετικά καλή εφημερία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» που ανήκει στην 3η ΥΠΕ. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, έγιναν 26 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και άλλα 15 περιστατικά θεωρήθηκαν ύποπτα. Συνολικά στις απλές κλίνες Covid του νοσοκομείου νοσηλεύονται 91 άτομα

Παράλληλα, 22 από τις 25 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι κατειλλημένες ενώ 10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε χειρουργία.