Skip to main content

Στάθμευση αναπηρικών αμαξιδίων, μήνυμα στους ασυνείδητους οδηγούς

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δημήτρη Αντωνίου την Τρίτη 4/6. Οι συμβαλλόμενοι φορείς θα αφήσουν σημειώματα «επιστρέφουμε σε 5 λεπτά».

Κοινωνική δράση κατά τη διάρκεια της οποίας η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και η εταιρεία Wheel μαζί με τον Δημήτρη Αντωνίου, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, θα παρκάρουν αναπηρικά αμαξίδια στη συμβολή της πλατείας Αριστοτέλους με τη Λεωφόρο Νίκης θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 το πρωί ενώ οι συμβαλλόμενοι φορείς θα αφήσουν σημειώματα «επιστρέφουμε σε 5 λεπτά».

«Αυτή είναι η αγαπημένη ατάκα των οδηγών ι.χ που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ (με ή χωρίς αλάρμ) και νομίζουν ότι δεν τρέχει και τίποτα. Μέσα από αυτή την δράση μας λοιπόν θα δείξουμε ότι τρέχει και παρατρέχει!» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Αντωνίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Το είχα υποσχεθεί και είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως επιτέλους θα γίνει πράξη ! !

Την ερχόμενη Τρίτη 4/6, ώρα 9-11 το πρωί, στην πλατεία Αριστοτέλους με λεωφόρο Νίκης θα ''παρκάρουμε'' αναπηρικά αμαξίδια μαζί με την διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Wheel (αναπηρικά αμαξίδια και είδη αποκατάστασης) και θα αφήσουμε σημειώματα ότι ''επιστρέφουμε σε 5 λεπτά''

Γιατί ζούμε σε εποχές ''περίεργες'' που όλα τείνουμε να τα ισοπεδώσουμε μπρος στην δικαιολογία των δυσκολιών που όλοι βιώνουμε. Ας πούμε ότι καταλαβαίνουμε τα νεύρα και την ανυπομονησία των οδηγών. Ας πούμε ότι κατανοούμε (όχι αποδεχόμαστε) την γενικότερη χαλαρότητα απέναντι στην παραβατικότητα που έχει γίνει καθημερινό στοιχείο της ζωής μας. ΚΑΙ ΕΔΩ ερχόμαστε εμείς για να θυμίσουμε στους εαυτούς μας και τους γύρω μας ότι και στην βλακεία ή την αναισθησία πρέπει να υπάρχουν και όρια.

ΌΧΙ ρε φίλε, να μην το αφήσεις ούτε 5 ούτε 10 ούτε 15 λεπτάκια.

ΌΧΙ δεν δέχομαι ότι πετάχτηκες κάπου εδώ δίπλα

Δεν έχεις ιδέα τι δυσκολίες αντιμετωπίζω και πίστεψε με δεν θέλεις να βρεθείς στην θέση μου.

Γι αυτό θέλω να μας θυμίσω ότι.... ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τον συνάνθρωπο με αναπηρία και ΔΕΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ σε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.

ΥΓ : Στην δράση αυτή θα δώσει το παρόν η ομάδα ρομποτικής και προγραμματισμού του 11ο δημοτικο καλαμαριας και ο δάσκαλος τους στην πληροφορική Nikos Avgoulas, που θα μας εξηγήσουν την ιδέα-πρόταση που έχουν για το πως η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να λύσουμε το παραπάνω δυσάρεστο πρόβλημα της ''απρόσεκτης'' ή μη έλλειψης σεβασμού στους ανθρώπους με αναπηρία.