Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στεφάνι στη μνήμη του Άλκη στους κολυμβητικούς αγώνες αγάπης στο Ποσειδώνιο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε μήνυμα για αλληλεγγύη και αποδοχή της διαφορετικότητας στο πλαίσιο των κολυμβητικών αγώνων αγάπης στη μνήμη του Άλκη.

Μήνυμα για αλληλεγγύη και αποδοχή της διαφορετικότητας απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος σήμερα (03/04) το πρωί παρακολούθησε στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο τους κολυμβητικούς αγώνες αγάπης, που διοργανώθηκαν στη μνήμη του Άλκη Καμπανού με αφορμή και τη χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

«Οι σημερινοί αγώνες έχουν έναν διπλό συμβολισμό, αλλά ουσιαστικά ένα κοινό μήνυμα: αγάπη, αλληλεγγύη, ανεκτικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Δεν ξεχνάμε ούτε μία ημέρα τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι «ο αθλητισμός είναι ένας χώρος που θα πρέπει μόνο να ενώνει» και ευχόμενος να σταματήσουμε ως κοινωνία να μιλάμε για φαινόμενα οπαδικής βίας και να μιλάμε μόνο για αθλητική φιλία.

Στην πισίνα του Ποσειδωνίου αθλητές έριξαν συμβολικά ένα στεφάνι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού. Ακολούθησε η αγωνιστική διαδικασία με τη συμμετοχή αθλητών από κολυμβητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών. Τους κολυμβητικούς αγώνες αγάπης, στους οποίους παρευρέθηκε και η μητέρα του Άλκη Καμπανού, διοργάνωσαν τα Κολυμβητικά Σωματεία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό, συλλόγου που εδρεύει στη Βέροια.