Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη φάκα 28χρονος για απάτες με το πρόσχημα τροχαίων

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν έναν 28χρονο από τη Βουλγαρία για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων.

Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών της Θεσσαλονίκης πιάστηκε χθες ένας 28χρονος Βούλγαρος για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ο 28χρονος συνελήφθη χθες τη στιγμή που πήγαινε να παραλάβει το ποσό των 20.000 ευρώ από 71χρονο.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από άγνωστο στον ηλικιωμένο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως αστυνομικός. Στο τηλεφώνημα ο άγνωστος ανέφερε στον 71χρονο για τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί η κόρη του, ζητώντας ταυτόχρονα χρηματικό ποσό προκειμένου να μην οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης.

Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 28χρονος, ο οποίος μετέβη στην οικία του ηλικιωμένου, προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 28χρονος εμπλέκεται και σε άλλη παρόμοια υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστης γυναίκας. Στις 22 Φεβρουαρίου είχε εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο μια 68χρονη από την οποία έλαβε το ποσό των 25.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.