Skip to main content

Συνελήφθη στο σπίτι του στο Πανόραμα για επενδυτική απάτη στην Ευρώπη

Σύλληψη 50χρονου Έλληνα στη Θεσσαλονίκη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για απάτες με επενδυτικά πακέτα χωρίς αξία.

Στη σύλληψη ενός διωκόμενου από τη Γερμανία, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στην οικία του στην περιοχή του Πανοράματος, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για 50χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές για υπόθεση με πανευρωπαϊκά τελούμενες απάτες κατ’ επάγγελμα από εγκληματικές οργανώσεις στον τομέα πωλήσεων επενδυτικών πακέτων χωρίς αξία.

Επιπλέον, δυνάμει ευρωπαΐκής εντολής έρευνας, από τις Εισαγγελικές Αρχές της Γερμανίας, για τη διενέργεια ερευνών και κατάσχεση αποδεικτικών στοιχείων πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης και συσκευές κινητής τηλεφωνίας που σχετίζονται με την υπό έρευνα υπόθεση των Γερμανικών Αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.