Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν Αλβανοί ναρκέμποροι με καλάσνικοφ (φωτο)

Ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς και μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που προερχόταν από την Αλβανία εντόπισαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρό πλήγμα σε ένα καλά οργανωμένο αλβανικό κύκλωμα διακίνησης κάνναβης και όπλων στη Βόρεια Ελλάδα κατάφεραν αστυνομικοί, με τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της σπείρας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς 25 και 32 ετών τους οποίους κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ενώ αναζητείται και συνεργός τους, επίσης Αλβανός ηλικίας 34 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, ΙΧ  με οδηγό τον 34χρονο, να προσεγγίζει «καβάντζα» σε θαμνώδη περιοχή και να παραλαμβάνει συσκευασία που περιείχε κάνναβη, την οποία ακολούθως απέκρυψε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια αποχώρησε.

Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν και να τον συλλάβουν αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, επιβαίνοντας στο όχημά του. Μετά από αναζητήσεις βρέθηκε το όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης, ο 25χρονος, ως οδηγός δεύτερου ΙΧ και ο 32χρονος συνοδηγός του, μετέβησαν στο σημείο αρχικής απόκρυψης των ναρκωτικών και των όπλων, με σκοπό να τα ελέγξουν και στη συνέχεια αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα προς Θεσσαλονίκη.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, το όχημά τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 33 κιλά και 14 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πέντε όπλα, εκ των οποίων τα τέσσερα τύπου Kalashnikov και ένα πολυβόλο PMK, τρία πιστόλια, οκτώ γεμιστήρες και 267 φυσίγγια.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό των 2.025 ευρώ, πέντε κινητά τηλέφωνα, έξι κάρτες SIM, ένα σπρέι πιπεριού, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο προαναφερόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.