Skip to main content

Καταδικάστηκε 55χρονη για γλέντι στον Δενδροπόταμο με πέντε τραυματίες αστυνομικούς

Το επεισοδιακό γλέντι στα τέλη του Ιουνίου του 2021 είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και να προκληθούν φθορές σε οχήματα.

Σε ποινή φυλάκισης 35 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μία 55χρονη για το επεισοδιακό γλέντι στον Δενδροπόταμο τον Ιούνιο του 2021, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και να προκληθούν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απείθεια, διατάραξη κοινής ησυχίας, συνέργεια σε σωματική βλάβη και συνέργεια στη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Η αρχική κατηγορία για τις δύο τελευταίες πράξεις ήταν περί ηθικής αυτουργίας, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 55χρονη φέρεται να ώθησε λεκτικά τους γιους της να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Ωστόσο το δικαστήριο απεφάνθη πως η ίδια συμμετείχε στο εξαγριωμένο πλήθος καθώς δεν προέκυψε ότι η ίδια υποκίνησε την επίθεση. Αποφάσισε ακόμα η έφεσή της έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Έτσι προς το παρόν μένει εκτός φυλακής.

Μετά από καταγγελίες για έντονη φασαρία και εν μέσω lockdown, αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι γινόταν γλέντι παρουσία τουλάχιστον 100 ατόμων.

Στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί σημείωσαν ότι μετέβησαν στο γλέντι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατόπιν καταγγελίας. Αφού είπαν στους παρευρισκόμενους να διαλύσουν τη μάζωξη, αποχώρησαν ωστόσο επέστρεψαν στον Δενδροπόταμο περίπου τρεις ώρες καθώς το γλέντι συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς.

«Τη δεύτερη φορά που πήγαμε ήταν εριστικοί και αντιδραστικοί, μας πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Η κατηγορούμενη μάς είπε να φύγουμε και ότι το γλέντι δεν πρόκειται να σταματήσει. Μετά σηκώθηκαν όλοι», ανέφερε ένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς.

«Πήγαμε και μας είπαν ότι είχαν σφάξει δύο σφάγια και έχουν τάμα για γλέντι. Τους δώσαμε μία ώρα διορία αλλά τη δεύτερη φορά ήταν πιο αντιδραστικοί. Μας επιτέθηκαν. Εγώ έκανα 40 ράμματα για τραύμα στο κεφάλι από μπουκάλι η τασάκι», ανέφερε μεταξύ άλλων άλλος μάρτυρας.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι υποκίνησε την επίθεση στους αστυνομικούς.

«Όταν ήρθαν την πρώτη φορά, είπαμε χαλάσαμε τόσα λεφτά. Εγώ περίμενα ότι θα έρθει και πάλι η αστυνομία. Τους είπα 'σας παρακαλώ φύγετε, μεθυσμένοι είναι θα την κλείσω τη μουσική'», είπε και κατήγγειλε ότι της έριξαν το φταίξιμο επειδή είναι τσιγγάνα. «Εγώ τσιγγάνικα μιλούσα, πώς κατάλαβαν ότι είπα να τους χτυπήσουν;», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η ίδια και η οικογένειά της ήταν καλεσμένοι στο γλέντι και δεν το διοργάνωσαν αυτοί.