Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή έξι από τους διακινητές που βασάνιζαν αλλοδαπούς

Μετά τις απολογίες τους, οι έξι από τους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση πήραν τον δρόμο των φυλακών ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν το πρωί της Τετάρτης οι 13 αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι βασάνιζαν μετανάστες με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα, κρατώντας τους χωρίς τη θέλησή τους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Μετά τις απολογίες τους, οι έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ο ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιορισμοί.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα - Διακινούσαν και βασάνιζαν αλλοδαπούς

Οι 13 αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, συνελήφθησαν το Σάββατο ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη μεταξύ άλλων για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, σωματικές βλάβες και παράνομη προώθηση αλλοδαπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι δράστες εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις παράνομης προώθησης 22 αλλοδαπών και μεταφορά τους προς τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών, που οι δράστες κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, με τη χρήση σωματικής βίας, απειλών κατά της ζωής τους, ενώ παράλληλα απαιτούσαν εκβιαστικά από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Μάλιστα σε σοκαριστικό βίντεο που δημοσίευσε η ΕΡΤ3, αποτυπώνονται τα βασανιστήρια που περνούσαν οι αλλοδαποί στα χέρια των κατηγορούμενων. Μάλιστα, αυτά τα βίντεο τα έστελναν στους γονείς των αλλοδαπών εκβιάζοντάς τους να τους στείλουν χρήματα, ενώ φέρονται να έπαιρναν κι άλλα χρήματα για να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό video με βασανισμό μεταναστών από διακινητές

Τέλος, ένας από τους αλλοδαπούς φέρεται να κατήγγειλε απόπειρα βιασμού σε βάρος του από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.