Skip to main content

Στη ΓΑΔΘ ο Καλαφάτης για τη δολοφονία του 19χρονου: «Να κινηθεί γη και ουρανός»

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον Γ. Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γ. Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρέθηκε, εκτάκτως, σήμερα το απόγευμα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου.

Ο κ. Καλαφάτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος, από τα ξημερώματα σήμερα, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

«Η εντολή είναι μία: Να κινηθεί γη και ουρανός, για να συλληφθούν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν για το άγριο έγκλημα που έχει σοκάρει όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης», αναφέρουν πηγές που πρόσκεινται στον υφυπουργό Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καλαφάτης, σήμερα το πρωί, με αφορμή τη δολοφονία είχε δηλώσει τα εξής:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη θλιβερή  είδηση ότι ένα παλικάρι 19 χρόνων δολοφονήθηκε άγρια κι έσβησε άδικα. Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Η βία δεν έχει χώρο πουθενά. Τίποτα μα τίποτα δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές».