Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ 29χρονη λεχώνα - Υπέστη ανακοπή από αλλεργικό σοκ

Γέννησε με καισαρική και στη συνέχεια υπέστη αλλεργικό σοκ από την αντιβίωση που της χορηγήθηκε, η οποία της προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα

Κρίσιμες ώρες περνά μία 29χρονη γυναίκα από την Κατερίνη, η οποία εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από αλλεργική αντίδραση που είχε σε αντιβίωση που της χορηγήθηκε μετά τη γέννα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η 29χρονη γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο της Κατερίνης και στη συνέχεια της χορηγήθηκε από τους γιατρούς αντιβίωση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Όπως αποδείχθηκε, η 29χρονη ήταν αλλεργική στην αντιβίωση με αποτέλεσμα να υποστεί σοκ και ανακοπή και οι γιατροί να χρειαστεί να κάνουν  μεγάλη προσπάθεια για να την επαναφέρουν.

Στην αξονική που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι η νεαρή γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της 29χρονης είναι κρίσιμη και οι εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι το οίδημα θα επαναληφθούν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστη Μυστρίδη, οι γιατροί πήραν το ιστορικό της 29χρονης, η οποία είχε δηλώσει αλλεργική, όμως σε άλλη αντιβίωση.

Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι του.