Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη Νέα Παραλία από σήμερα το Παράλιο Σήμα

Στο Παράλιο Σήμα οι επισκέπτες θα ενημερώνονται τόσο για την ιστορία της Νέας Παραλίας, όσο και για δράσεις και εκδηλώσεις.

Τοποθετήθηκε το Παράλιο Σήμα στη Νέα Παραλία και από σήμερα πλέον οι επισκέπτες θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για το «πριν» και το «τώρα» του παραλιακού μετώπου, στο τμήμα του από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής.

Η εγκατάστασή του απέναντι από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες και σήμερα ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του πληροφοριακού υλικού. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ιστορικό και πολιτιστικό οδηγό, ο οποίος θα ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης τόσο για την ιστορία της Νέας Παραλίας, όσο και για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενούνται στον χώρο.

Το Παράλιο Σήμα είναι ένα project που «έτρεξαν» από το φθινόπωρο του 2016 οι Φίλοι της Νέας Παραλίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και με χορηγία της ΕΥΑΘ Α.Ε..

Έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 88 ομάδες αρχιτεκτόνων με πάνω από 250 φοιτητές από όλες τις αρχιτεκτονικές σχολές της χώρας, η Λητώ Δημητριάδου, η Γεωργία Μουστάκα και ο Στέλιος Στυλιανού, φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απέσπασαν το πρώτο βραβείο. Πλέον η μελέτη τους πήρε «σάρκα και οστά» και κοσμεί τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το Παράλιο Σήμα, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Europa Aluminium Systems, είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο, λόγω της ανθεκτικότητας του υλικού στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, και περιέχει επιφάνειες με γυαλί, στις οποίες θα είναι τοποθετημένα κείμενα και φωτογραφίες.

Φωτογραφίες facebook: Prodromos Nikiforidis