Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΗ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το αρχιτεκτονικό κόσμημα της πλατείας Ελευθερίας που στέγαζε την Alpha Bank περνάει στην ιδιοκτησία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία

Στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη περνάει το εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο στην Πλατεία Ελευθερίας, επί της Μητροπόλεως, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ανήκε στην Alpha Bank και παλαιότερα στην Ιονική, η οποία σταμάτησε να το χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο χαμηλών τόνων Ελληνας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην Ελβετία και μιλάει άπταιστα έξι γλώσσες, κατέθεσε μέσω συνεργατών του την καλύτερη προσφορά από τις δύο. Η δική του ανερχόταν σε 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη, που δεν ξεπέρασε τα 5,5 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε από όμιλο Ισραηλινών επενδυτών που δεν έγινε γνωστός. Πλέον, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων τυπικών διαδικασιών, το εμβληματικό ακίνητο θα περάσει στην ιδιοκτησία του.

Η πώληση του νεοκλασικού εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των ακινήτων της τράπεζας που είναι ιδιοκτήτρια σε πάνω από 3.700 κτήρια και κατοικίες. 

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Glencore φαίνεται να μπαίνει γερά στις επενδύσεις με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε γνωστό ότι προχώρησε στην αγορά του κτηριακού συγκροτήματος Oyster Flats στον Νέο Κόσμο, καθώς επίσης και μιας κατοικίας στο Ψυχικό. 

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας το 2016 είχε προχωρήσε στην αγορά του τρίτου πιο ακριβού διαμερίσματος όλων των εποχών στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στην Μπελγκράβια, εκτείνεται σε 700 τετραγωνικά μέτρα καταλαμβάνοντας δύο ορόφους σε ένα τετραώροφο κτήριο και το εσωτερικό του το έχει σχεδιάσει  Νόρμαν Φόστερ. Τα 62 εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο Μυστακίδης προκάλεσαν φρενίτιδα στα βρετανικά ΜΜΕ για την ταυτότητα του αγοραστή, με την «Daily Mail» να είναι η πρώτη που το αποκάλυψε. 

Η αγορά -με άγνωστο προς το παρόν τίμημα- του κτηριακού συγκροτήματος Oyster Flats στον Νέο Κόσμο, το οποίο είναι σχεδιασμένο από το γραφείο ISV Architects, έδειξε τις προθέσεις του για να μπει δυνατά στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας. Τώρα, όπως σημειώνει το protothema.gr, το εκπληκτικό νεοκλασικό στη Θεσσαλονίκη -άγνωστο προς το παρόν πώς θα χρησιμοποιηθεί- είναι η συνέχεια μελετημένων κινήσεων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. 

Να σημειωθεί ότι ο Τέλης Μυστακίδης διατηρεί επίσης μια εκπληκτικής αισθητικής κατοικία στη Χαλκιδική, σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων. Η κατοικία, που διαθέτει τη δική της παραλία, φέρεται να του κόστισε περίπου 20 εκατ. ευρώ.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ