Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στην ψηφιακή συνάντηση της Cisco για τη γυναίκα η Αντωνίου

Η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε στην ψηφιακή συνάντηση που διοργάνωσε η Cisco με θέμα τη γυναίκα.

Στην 3η κατά σειρά ψηφιακή συνάντηση, που διοργάνωσε η Cisco με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στον κλάδο της πληροφορικής», συμμετείχε η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

«Με δεδομένο ότι οι γυναίκες έχουν μπει δυναμικά στη βιομηχανία της πληροφορικής, διατηρούν επιτελικές θέσεις σε εταιρίες του κλάδου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, έχουν σημαντική συμβολή στην ερευνητική διαδικασία νέων τεχνολογιών, ενώ πρωτοπορούν στην ίδρυση νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Σήμερα η γυναίκα διακρίνεται και διαπρέπει στον κόσμο της τεχνολογίας και της επικοινωνίας και ανοίγει νέους ορίζοντες, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα των περασμένων ετών».

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Αντωνίου:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζει δράσεις και πρωτοβουλίες, που ενθαρρύνουν την αύξηση των γυναικών στον κλάδο της τεχνολογίας και γενικά στα επαγγέλματα STEM».