Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία η χριστουγεννιάτικη αγορά (φωτο)

Σήμερα, παρά τον βροχερό καιρό, τοποθετήθηκαν και επιπλέον κατασκευές και παιχνίδια για το χωριό του Άη Βασίλη στην πλατεία Δικαστηρίων.

Συνεχίζεται από συνεργεία του δήμου το στήσιμο της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην πλατεία Δικαστηρίων, πάνω από την Εγνατία οδό, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την εορταστική περίοδο στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη είχε τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα εορταστικά ξύλινα σπιτάκια στο σημείο, ενώ σήμερα, παρά τον βροχερό καιρό, τοποθετήθηκαν και επιπλέον κατασκευές και παιχνίδια για το χωριό του Άη Βασίλη.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε τοποθετηθεί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους, περίπου 16 -17 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης για φέτος είναι να φέρει ευρωπαϊκό αέρα και νέα αντίληψη στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά ενσωματώνει ένα θεματικό πάρκο με τον Άγιο Βασίλη για παιδιά και με δραστηριότητες και αφηγήσεις παραμυθιών. Παράλληλα θα έχει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για νέους.

Συνολικά στην πλατεία Δικαστηρίων θα υπάρχουν 39 ξύλινα σπιτάκια εμπορικού σκοπού και το χωριό του Αγίου Βασίλη με έξι ειδικά διαμορφωμένα, σε διάφορα μεγέθη, σπιτάκια για χριστουγεννιάτικες παιδικές δράσεις. Οι παιδικές δράσεις θα γίνονται σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων και θα είναι δωρεάν.

Στο σημείο θα υπάρχει παγοδρόμιο, καρουζέλ, τρενάκι και για τους έφηβους επισκέπτες ένα ειδικά διαμορφωμένο VR Room.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης» στο Facebook: