Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα στήθηκαν στην Αριστοτέλους (vid)

Δύο χριστουγεννιάτικα έλατα τοποθετήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία θα είναι και φέτος στο επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου.

Σε εορταστικούς ρυθμούς αρχίζει να κινείται η Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα που επικρατεί στην πόλη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δύο χριστουγεννιάτικα έλατα τοποθετήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία θα είναι και φέτος στο επίκεντρο. Από νωρίς το πρωί συνέργεια τοποθέτησαν το ένα έλατο, ύψους 18 μέτρων στην άκρη της πλατείας και λίγο αργότερα το δεύτερο, ύψους 13 μέτρων, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ειδική βάση.

Όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη στο έλατο που θα βρίσκεται στη μέση της πλατείας θα υπάρχει και ειδικός φωτισμός, δημιουργώντας ένα φωτιστικό εφέ.

Σε σημείο της πλατείας Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί και μια φάτνη. Στολισμός τοποθετείται και στις δημοτικές κοινότητες με φώτα, δέντρα και φάτνες.

Έως την άλλη εβδομάδα πρόκειται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του εορταστικού διάκοσμου στην πόλη. Ήδη έχει διακοσμηθεί η Τσιμισκή με φωτεινές γιρλάντες και η λεωφόρος Νίκης.

Παράλληλα, στο λιμάνι από χθες είναι με φωτιζόμενα γράμματα η φράση "Καλές γιορτές".

Σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη, για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει εορταστικός διάκοσμος και στην αγορά Καπάνι, σε συνεργασία με τον Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Μέρος του διακόσμου με ημιμόνιμα στοιχεία θα παραμένει εκεί και μετά την εορταστική περίοδο, καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αναδείξει την κεντρική αγορά, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.