Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στις 10 Σεπτεμβρίου έρχεται το «2ο Thermaikos Run 2022»

Ο αγώνας πραγματοποιείται δίπλα στην θάλασσα σε μια επίπεδη διαδρομή, η οποία διασχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού.

Το γραφείο Αθλητισμού & Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού διοργανώνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στην Περαία λαϊκό αγώνα δρόμου με τον διακριτικό τίτλο: «2ος Thermaikos Run 2022»

Η διαδρομή είναι 14 χιλ και θα είναι κυκλική. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα του Θερμαϊκού από την Περαία έως την Αγ. Τριάδα.

Παράλληλα πραγματοποιείται λαϊκός περιπατητικός δρόμος 2.300 μέτρων.

Ώρα έναρξης: 9:30 και λήξη: 13:00.

2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου του δήμου Θερμαϊκού

α) Αγωνιστικός Δρόμος 14.000 μέτρων

β) Λαϊκός Περιπατητικός Δρόμος 2.300 μέτρων

Περιγραφή

Α) Αγωνιστικός Δρόμος 14.000 μέτρων

Ο αγώνας πραγματοποιείται δίπλα στην θάλασσα σε μια επίπεδη διαδρομή η οποία διασχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού (Περαία –Νέοι Επιβάτες – Αγιά Τριάδα) ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας στην Περαία προς το ΚΑΠΠΑ όπου πραγματοποιείται αναστροφή με κατεύθυνση προς το τέλος του πεζοδρόμου της Αγίας Τριάδας ( 9.5 χιλ) όπου γίνεται και η τελευταία αναστροφή προς τον Τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας. · ΔΙΚΑΙΩΜΑ συμμετοχής έχουν οι ηλικίες από 15 και άνω και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Παροχές στους συμμετέχοντες · Ηλεκτρονική χρονομέτρηση · Τ shirt αθλητικό όπου αναγράφεται η διοργάνωση · Υδροποσία · Μετάλλιο συμμετοχής · Μπανάνα στον τερματισμό–νερό

Δηλώσεις Συμμετοχής

Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος, μέχρι 250 αθλητές. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση μετάλλιο της διοργάνωσης και t shirt του αγώνα . Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέχρι τη τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν οι ηλικίες από 15 και πάνω (για τους ανήλικους ηλικία από 15-18 απαιτείται συγκατάθεση γονέα). Η διοργανώτρια αρχή εφόσον οι 250 συμμέτοχες συμπληρωθούν πριν τις 6 Σεπτεμβρίου θα κλείσει την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφών. Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται νέες εγγραφές.

Στον παρακάτω σύνδεσμο ολοκληρώστε την εγγραφή σας: https://event.athletopia.com/laikosagonasdromouthermaikou

Ώρα έναρξης Αγωνιστικού Δρόμου: 9:30

Β) Λαϊκός Περιπατητικός Δρόμος 2.300 μέτρων

Ο Λαϊκός Περιπατητικός δρόμος έχει αφετηρία το ΚΑΠΠΑ 2000 και διασχίζει το παραλιακό μέτωπο του δήμου Θερμαϊκού (Δημοκρατίας, Ξενίου Διός, Π.Κουντουριώτου) με τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας.

Είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και η συμμετοχή σε αυτόν είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ηλικίες από 4 και άνω. Συνιστάτε τα παιδιά να συμμετέχουν με συνοδό.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για τον λαϊκό αγώνα δε θα γίνει η δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έρχονται στον χώρο του ΚΑΠΠΑ όπου θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής για να ακολουθήσουν την διαδρομή με τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας . Στον τερματισμό θα παραλαμβάνουν και το μετάλλιο της συμμετοχής τους.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να προσέλθουν μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στη γραμματεία που θα βρίσκετε στο χώρο του ΚΑΠΠΑ 2000 για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο τους.

Ώρα έναρξης Περιπατητικού Λαϊκού Δρόμου: 10:00

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση του αγώνα των 14 χιλ θα γίνει από την εταιρία SMF SPORTS με 4 σημεία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης 1ο στην εκκίνηση, 2ο σημείο στο 2.3 χιλ. (ΣΤΟ ΚΑΠΠΑ) του δήμου στο 3ο σημείο στο 9.5 χιλ (στο τέλος του πεζοδρόμου Αγίας Τριάδας) και στον τερματισμό. Τα αποτελέσματα θα είναι live σελίδα της εταιρίας SMFSPORTS www.smfsports.gr

Γραμματεία ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ώρες: 8:00 έως 9:15 Φάκελος αθλητή · Περιλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής με αναγραφή ονοματεπώνυμο · Chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης · 4 παραμάνες για τοποθέτηση του αριθμού συμμετοχής

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ / ΠΑΡΑΛΑΒΗ Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο. Τεχνική ενημέρωση: Η τεχνική ενημέρωση θα γίνει στο χώρο εκκίνησης 15 λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ / ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ Θα υπάρχουν 3 σταθμοί υδροποσίας και 3 σημεία ελέγχου: 1) Στην αφετηρία στην πλατεία Ελευθερίας 2) Στο ΚΑΠΠΑ (2,3 χιλ) 3) Στο τέλος του πεζοδρόμου της Αγίας Τριάδας (9,5 χιλ) Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος

ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ο αγώνας διεξάγεται σε κλειστό για τα οχήματα δρόμο κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει απινιδωτής, σταθμοί Α’ βοηθειών, εθελοντές εκπαιδευμένοι στις Α’ βοήθειες ενώ έχει ενημερωθεί το ΕΚΑΒ για τη διεξαγωγή του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα γίνουν στην Πλατεία Ελευθερίας στον χώρο τερματισμού

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι Ανδρών και Γυναικών της γενικής κατάταξης.

Θα βραβευτεί ο νεότερος αθλητής και ο γηραιότερος

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να προσέλθουν μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στη γραμματεία που θα βρίσκεται στην πλατεία δημοκρατίας για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο τους μαζί με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Parking στην ευρύτερη περιοχή σε ελευθέρους χώρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Εγγραφές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται

Χρονικό όριο του αγώνα είναι οι 2:15 ώρες Στον αγώνα θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ κατά την περίοδο πραγματοποίησης του.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές του αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στον αγώνα, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, τους επιτρέπει να αγωνιστούν και έχουν προσφάτως εξεταστεί από γιατρό για αυτό το θέμα. Κάθε συμμετέχων/αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο με δική του ευθύνη. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

ΑΠΟΔΟΧΗ Με τη δήλωση συμμετοχής οι συμμετέχοντες/αθλητές αποδέχονται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο τέλεσης αγώνων εκτός σταδίου της ΓΓΑ, οφείλουν να τους σεβαστούν, να υπακούν στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής, των υπεύθυνων ασφαλείας καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοούν ότι θα κινηθούν και εκτός αστικού ιστού και ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να εκτεθούν σε άσχημες καιρικές συνθήκες που τυχόν θα επικρατούν στη περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει απινιδωτής, σταθμοί Α’ βοηθειών, εθελοντές εκπαιδευμένοι στις Α’ βοήθειες ενώ έχει ενημερωθεί το ΕΚΑΒ για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Όλοι οι τερματίζοντες θα παραλάβουν το αναμνηστικό τους μετάλλιο

Οι απονομές όλων των αγώνων θα γίνουν στις 11:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.