Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Στα κάγκελα οι παραγωγοί καθώς όπως δηλώνουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές τους αναγκάζουν να πετούν χιλιάδες προϊόντα.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών στη Βόρεια Ελλάδα, αφού η μη άρση των περιοριστικών μέτρων στον κλάδο τους έχει ως αποτέλεσμα κάθε βδομάδα να πετιούνται στις χωματερές δεκάδες τόνοι αδιάθετων φρούτων και λαχανικών.

Οι παραγωγοί είναι ακόμα αναγκασμένοι να δουλεύουν εκ περιτροπής αφού στήνεται το 50% των πάγκων στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο γραμματέας της Ένωσης Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης Χαρίτων Κεχαγιάς, «το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί λόγω της μη διάθεσης των προϊόντων τους».

Σύμφωνα με τον παραγωγό Νίκο Τσινασλανίδη, οι τιμές στον πάγκο έχουν εκτιναχθεί λόγω της μη διάθεσης προϊόντων.

Κανένα κρούσμα σε λαϊκή αγορά

Ο διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Λαϊκών Αγορών Νίκος Κουτσούνης χαρακτήρισε παράλογο το μέτρο της απόστασης στις λαϊκές αγορές τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα πανελλαδικά, ενώ την ίδια ώρα στην εστίαση εφαρμόζεται απόσταση 1,5 μέτρου αντί τριών που ισχύει στις λαϊκές.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κεράσια, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα, που αν και ειναι η εποχή τους παραμένουν αδιάθετα σε ένα μεγάλο ποσοστό, ζημιώνοντας στο έπακρο τους παραγωγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών δεν έχουν συμπεριληφθεί στα ευνοϊκά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών όπως ισχύει και σε άλλους κλάδους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ