Skip to main content

Στις πρώτες θέσεις της Amazon δύο θεατρικά έργα της Θεσσαλονικιάς Δελίνας Βασιλειάδη

Η Θεσσαλονικιά συγγραφέας σκαρφάλωσε στην 4η και 5η θέση της διεθνούς πλατφόρμας με τα έργα "Το παιχνίδι της Αλίκης" και "Χάρτινες μοίρες"

Στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αμερική, αλλά και σε όλο τον κόσμο μέσω της Amazon, κυκλοφορούν δύο θεατρικά έργα της βραβευμένης Θεσσαλονικιάς, Δελίνας Βασιλειάδη, από την ελληνικών συμφερόντων βρετανική εκδοτική εταιρία OnTime Books, σε μετάφραση Πένυς Φυλακτάκη.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να γνωρίζω ότι τα έργα μου έχουν ανταπόκριση στο εξωτερικό κι ότι αποτελούν έμπνευση για πολλούς ανθρώπους», δήλωσε στη Voria.gr.

Το θεατρικό έργο Χάρτινες Μοίρες βασίζεται στον κλασικό μύθο «Οι τρεις μοίρες» της ελληνικής μυθολογίας, με μια σημαντική διαφορά. Όμως, αντί να μοιραίνουν τα παιδιά και να γράφουν το πεπρωμένο των ανθρώπων τρεις υπέροχες και λεπτεπίλεπτες, ευαίσθητες γυναίκες, αυτή τη δουλειά την έχουν αναλάβει τρεις άντρες, ο Άτροπος, ο Κλωθός και ο Λάχεσης, οι οποίοι δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον και καμία συμπόνια για τον άνθρωπο και το ανθρώπινο γένος. Η μόνη τους έγνοια είναι να διεκπεραιώνουν τη δουλειά και να καλοπερνούν. Ώσπου, μια μέρα ένας από αυτούς τους τρεις άνδρες παθαίνει κρίση συνείδησης.

Το έργο με τον αγγλικό τίτλο «Paper Fates», ανέβηκε στην 4η θέση αμέσως μόλις κυκλοφόρησε στην κατηγορία Hot New Releases της Amazon και στην 37η θέση στην κατηγορία Theater (English) της Amazon σε Αγγλία και Γερμανία.

Ταυτόχρονα κυκλοφορεί από τον ίδιο εκδοτικό οίκο στα αγγλικά και «Το παιχνίδι της Αλίκης» με τον τίτλο «Playing with Alice» επίσης σε μετάφραση, Πένυς Φυλακτάκη και σύντομα θα εκδοθούν τόσο το προηγούμενο έργο της «Παράδεισος κατ΄οίκον», όσο και ένας συλλογικός τόμος και με τα τέσσερα έργα.

Στο έργο αυτό ο Μάρκος είναι ένας διάσημος και εξαιρετικά επιτυχημένος συγγραφέας, ο οποίος βρίσκεται σε ένα άκρως βασανιστικό δημιουργικό αδιέξοδο. Η απόγνωση τον έχει καταβάλει, ο εκδότης τον πιέζει, οι θαυμαστές περιμένουν εναγωνίως το επόμενό του αριστούργημα. Η εικόνα της επιτυχίας, που πρέπει με κάθε θυσία να διαφυλαχτεί, κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι επικλήσεις του καλλιτέχνη στη Μούσα αμέτρητες. Και αναπάντητες. Ώσπου… Κάποια στιγμή η Μούσα εμφανίζεται… Με τη μορφή της Αλίκης!
Το «Playing with Alice» βρίσκεται στην 5η θέση στην κατηγορία Hot New Releases της Amazon και στην 38η στην κατηγορία Theater (English) της Amazon σε Αγγλία και Γερμανία.
Σημειώνεται ότι «Το παιχνίδι της Αλίκης» παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη στην Αθήνα στο Homemade and Recycled Theatre Festival (HRTFest).


Πολυγραφότατη και με πολλές διακρίσεις, η Δελίνα Βασιλειάδη γράφει κυρίως παραμύθια για μικρά παιδιά και θεατρικά έργα, ενώ έχει εργαστεί στο Κ.Θ.Β.Ε., ως βοηθός σκηνοθέτη.
Η πανδημία ήταν μια σχεδόν...προφητική περίοδος, καθώς το έργο της «Παράδεισος κατ΄οίκον» αφορά τον εγκλεισμό και την απομόνωση. Μάλιστα ήταν να παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες στο θέατρο Αμαλία, σε σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη, αλλά η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, αναβάλλει προς το παρόν το εγχείρημα.
«Το στοιχείο του εγκλεισμού, γενικά υπάρχει στα έργα μου. Ξέρω ότι όλο αυτό που βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια με την πανδημία «γράφει» μέσα μου, αλλά όσα εντυπώνονται δεν τα εκβιάζω για να βγουν. Όταν έρθει η ώρα θα βγουν και θα αποτυπωθούν στο χαρτί, όπως πρέπει», δήλωσε η συγγραφέας στη Voria.gr.