Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο 80% η πληρότητα για την Πρωτοχρονιά στα ξενοδοχεία

Σε εορταστικούς ρυθμούς τα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη - Οι Βαλκάνιοι επιλέγουν κατά κύριο λόγο τη συμπρωτεύουσα για την Πρωτοχρονιά.

Ανεβάζουν στροφές τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και φορώντας τα γιορτινά τους περιμένουν τους φετινούς επισκέπτες, που θα έρθουν στην πόλη για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Άι Βασίλης φαίνεται να είναι περισσότερο γενναιόδωρος για τους ξενοδόχους της πόλης ενόψει της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι πληρότητες αγγίζουν το 80% και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να αυξηθούν, ενώ πιο ασθενική είναι η εικόνα για τις ημέρες των Χριστουγέννων με τις προκρατήσεις να κινούνται στο 70%.
 
«Μπορούμε να πούμε πως η Πρωτοχρονιά και φέτος θα είναι καλή. Τα Χριστούγεννα, όμως, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμές κρατήσεις, παρουσιάζουν μια μικρή κάμψη σε σχέση με πέρυσι. Ευελπιστούμε ότι κάτι θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες» υπογραμμίζει μιλώντας στη Voria.gr, o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, επισημαίνοντας πως η πλειονότητα των τουριστών που θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες των εορτών είναι Βαλκάνιοι.

Πάντως παρά το γεγονός πως τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά και η Πρωτοχρονιά πέφτουν μεσοβδόμαδα, οι Βαλκάνιοι επισκέπτες και όχι μόνο, της πόλης δεν φαίνεται να επηρεάζονται.  

Τιμές για όλους τους... τουριστικούς προϋπολογισμούς

Όπως λένε ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης οι τιμές των δωματίων απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, γεγονός που αποτελεί δέλεαρ για τους επισκέπτες της πόλης που μπορούν να επιλέξουν την κατηγορία του καταλύματος που επιθυμούν με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι τιμές των ξενοδοχείων τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι χαμηλότερες σε σχέση με αυτές της Πρωτοχρονιάς, γεγονός που έχει κινητοποιήσει, ενδεχομένως, και τον εσωτερικό τουρισμό.  

Θετικά λειτουργούν και τα εορταστικά πακέτα δείπνων που προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και την Πρωτοχρονιά. Όπως λέει ο πρόεδρος της ΕΞΘ, οι ξένοι τουρίστες είναι αυτοί που τα προτιμούν κατά κύριο λόγο, καθώς ενδεχομένως στα ξενοδοχεία που έχουν επιλέξει για να καταλύσουν δεν διαθέτουν αντίστοιχα πακέτα, και μικρότερο είναι το ποσοστό των Θεσσαλονικέων που αποφασίζουν να κάνουν ρεβεγιόν σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης.

Σημειώνεται πως στην τουριστική κίνηση κατά τις ημέρες των εορτών θα συνδράμει όπως εκτιμούν εκπρόσωποι του τουρισμού, αλλά και της αγοράς το γεγονός ότι φέτος η Θεσσαλονίκη έχει στολιστεί περισσότερο σε όλο το κέντρο της, χωρίς να δίνεται μόνο έμφαση στην πλατεία Αριστοτέλους.