Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο για διατάραξη κοινής ειρήνης οι 8 συλληφθέντες- Ένας είχε λέιζερ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που άσκησε σε όλους δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και σε έναν για παράβαση του νόμου περί όπλων

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι οκτώ νεαροί - ηλικίας 20 έως 29 ετών - που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης κατηγορούμενοι πως συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν μετά την πορεία των αντιεξουσιαστών.

Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που άσκησε σε όλους δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και σε έναν για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένα λέιζερ.

Τα επεισόδια επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές φέρεται να αποσπάστηκαν από την πορεία των αντιεξουσιαστών και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με μολότοφ, ενώ οι δεύτεροι απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Προσαγωγές - που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις - έγιναν μέσα σε καταστήματα όπου οι νεαροί μπήκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και τους ακολούθησαν οι αστυνομικοί.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες, ενώ η δίκη του αναβλήθηκε.