Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στον δρόμο οι ντελιβεράδες της e-food λόγω αλλαγών στους freelancer (vid)

Οι εργαζόμενοι στη γνωστή πλατφόρμα παραγγελιών φαγητού διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, η εταιρεία άλλαξε τα δεδομένα για τους freelancer διανομείς.

Αναστατοι είναι διανομείς που εργάζονται στην e-food καθώς, όπως καταγγέλλουν, αιφνιδιαστικά η εταιρεία άλλαξε μονομερώς τους όρους εργασίας για τους freelancer.

Αυτή την ώρα διανομείς βρίσκονται συγκεντρωμενοι στην Καμάρα και συζητούν τις εξελίξεις καθώς και τους τρόπους αντιδράσεις στην απόφαση της εταιρείας.

Οπως είπε στη Voria.gr το μέλος του Σωματείου της e-food, Ηλίας Νεοχωρίτης «η εταιρεία με την ανακοίνωση της παρεμβαίνει έμμεσα στην οργάνωση χρόνου εργασίας των freelancer και στην ουσία διαμορφώνει το πρόγραμμα τους και άρα αυτό σημαίνει εξάρτηση αντίστοιχη του μισθωτού χωρίς τα δικαιώματα του μισθωτού».

Έτσι, όπως είπε ο κ. Νεοχωρίτης, οι freelancers θα πρέπει να δηλώνουν ωράριο εργασίας και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έρχεται απέναντι στο νόμο «αφου εως τώρα δεν το έπρατταν καθώς εργάζονταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες». Ο ίδιος παράλληλα τόνισε ότι το νέο μέτρο της εταιρείας έχει επίπτωση οικονομική καθώς μειώνει την αμοιβή τους ανά παραγγελία.

Τέλος, ανέφερε ότι με τα νέα δεδομένα η εταιρεία μειώνει τον τρόπο αμοιβής των καυσίμων μειώνοντας τις χιλιομετρικές αποστάσεις.