Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο γιατρός του ΕΟΠΥΥ - Ζήτησε 40 ευρώ για δύο ενέσεις

Ο ορθοπαιδικός παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο ζήτησε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Για δωροληψία κατ' εξακολούθηση κατηγορείται ο γιατρός του ΕΟΠYΥ που φέρεται να ζήτησε δύο φορές φακελάκι από ασθενή του σε ΙΚΑ δυτικής Θεσσαλονίκης προκειμένου να της κάνει ένεση στα γόνατα.

Ο ορθοπαιδικός παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο ζήτησε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως κατήγγειλε η ασθενής, ο γιατρός τής ζήτησε 40 ευρώ για να της κάνει δύο ενέσεις στα γόνατα, παρά το γεγονός ότι αυτές θα γίνονταν στο ΙΚΑ. Η ασθενής φέρεται να του είπε πως είναι πολλά, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Την επόμενη φορά που η ασθενής μετέβη στο ΙΚΑ για άλλες δύο ενέσεις, ο γιατρός κατηγορείται ότι τής ζήτησε εκ νέου 40 ευρώ. Η ασθενής του έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του την Τετάρτη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων και συνελήφθη.

Στην απολογία του στην αστυνομία ο ορθοπαιδικός φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, σημειώνοντας πως την πρώτη φορά που είδε την εν λόγω ασθενή, δεν πήρε χρήματα από αυτήν. Για τη δεύτερη φορά που η ασθενής επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας είπε πως νόμισε πως τα χρήματα ήταν 20 και όχι 40 ευρώ και ότι του τα άφησε η γυναίκα για να τον ευχαριστήσει για τις ιατρικές του υπηρεσίες.

Οι αρχές ερευνούν αν έχει ζητήσει φακελάκι κι από άλλους ασθενείς.