Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ ο Μητσοτάκης - Συναντά παραγωγικούς φορείς

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι για να συνεδριάσει με τους παραγωγικούς φορείς. Ποιοι συμμετέχουν.

Λίγο πριν τις 3.00 έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκε ο υπουργός, Θοδωρής Καράογλου.

Ο κ. Μητσοτάκης εισήλθε στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση με τους παραγωγικούς φορείς.

Αφού χαιρέτισε ένα-ένα τα γαλάζια στελέχη ξεκίνησε τη σύσκεψη, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφοράς και Συγκοινωνιών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στράτος Σιμόπουλος και Έλενα Ράπτη, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκος Ταχιάος, ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας.

Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα ζητήματα υποδομών της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε και το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στο δεύτερο μέρος της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βρεθούν στο επίκεντρο θέματα όπως η ΔΕΘ, αλλά και το τεχνολογικό πάρκο Thess INTEC.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο μέρος συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος ο Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ - Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,  Στάθης Κουτσοχήνας, καθώς και οι δήμαρχοι Δέλτα και Παύλου Μελά, Γιάννης Ιωαννίδης και Δημήτρης Δεμουρτζίδης.