Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών η απόπειρα απάτης μάνας-κόρης

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας απάτης και της πλαστογραφίας.

Να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση των δύο γυναικών που προμηθεύτηκαν πλαστά έγγραφα προκειμένου να πάρουν 40.000 ευρώ από λογαριασμό άλλης γυναίκας, ζητά η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης.

Συγκεκριμένα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας απάτης και της πλαστογραφίας.

Μητέρα και κόρη, 60 και 25 ετών, κατόπιν επικοινωνίας με τον σύντροφο της δεύτερης, που εκτίει ποινή στις φυλακές Κασσάνδρας, ταξίδεψαν με το ΚΤΕΛ από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν χρήματα από ξένο λογαριασμό, με πλαστά στοιχεία.

Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να πείσουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους ότι δικαιούνται την ανάληψη του χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας που αναφερόταν στο ψεύτικο έγγραφο.

Η πλαστότητα του εγγράφου έγινε αντιληπτή από υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν.

Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι να ερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα στοιχεία δύο εκ των συνεργών τους που τις είχαν προμηθεύσει με τα απαιτούμενα έγγραφα για την τραπεζική τους συναλλαγή, έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που θα ελεγχθούν περαιτέρω.